Κυριακή, 1 Σεπτ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Tο κείμενο των 8 στην Πολιτική Γραμματεία που δεν ολοκληρώθηκε και η ένταση για τρολ και Μωραΐτη

ΣΥΡΙΖΑ: Tο κείμενο των 8 στην Πολιτική Γραμματεία που δεν ολοκληρώθηκε και η ένταση για τρολ και Μωραΐτη
Eurokinisi φωτογραφία αρχείου

Με ένα νέο κείμενο που κατέθεσαν χθες Πέμπτη (11.7.24) στην Πολιτική Γραμματεία στελέχη της ομάδας που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη επισφραγίζεται πλέον  και με τον πιο επίσημο τρόπο η ύπαρξη της νέας τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ , αυτή των «87», η οποία στην πραγματικότητα έχει ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα

Η χθεσινή συνεδρίαση  που είχε ως κύριο θέμα την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΜΕ δεν ολοκληρώθηκε, παρά το γεγονός ότι η οικονομική επιτροπή ανέλυσε τα συμπεράσματά της και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις. Καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό η συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα

Με την έναρξη  της συνεδρίασης πάντως, τα στελέχη που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη μοίρασαν ένα κείμενο με το οποίο ασκούσαν κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έβαζαν και πάλι προς συζήτηση τα σημεία  με τα οποία διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το κείμενο αυτό ήταν χωρισμένο σε τρεις ενότητες  και το υπέγραφαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η  Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου ενώ ζητήθηκε να γίνει και μία ψηφοφορία. 

Στην πρώτη ενότητα γινόταν αναφορά στα αποτελέσματα  των γαλλικών εκλογών και στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Νέα Δημοκρατία.  

Στη δεύτερη ενότητα τα στελέχη αυτά εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους σε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΕ για τις οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι πρόκειται για ιδέες τα στελέχη που διαφωνούν μαζί του εμφανίστηκαν  επιφυλακτικά σε ότι αφορά τις προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής  αντιπολίτευσης. 

«Η κατάργηση των οργανώσεων και των Νομαρχιακών Επιτροπών στην πραγματικότητα σημαίνει διάλυση του κόμματος», έλεγαν χαρακτηριστικά στλέχη  της ομάδας των 87. 

Το τρίτο σκέλος της επιστολής αφορούσε τα μαύρο  χρήμα για το οποίο έχει μιλήσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Τα στελέχη που υπέγραφαν το κείμενο ζήτησαν να υπάρξει σαφής καταδίκη των όσων έχουν ειπωθεί  για αυτό το θέμα καθώς και δημόσια διαβεβαίωση ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα δεν είχε καμμία σχέση με αυτά  τα θέματα. 

Η ομάδα των 8 που υπέγραφε το κείμενο ζήτησε μάλιστα αυτό το θέμα να μπει σε ψηφοφορία, αίτημα  ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό. 

Εκνευρισμός για τρολ και Μωραΐτη

Παράλληλα στη συνεδρίαση υπήρξε εκνευρισμός όταν η συζήτηση πήγε στα τρολ και πιο συγκεκριμένα στον ρόλο που διαδραματίζει  ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης στα εσωτερικά του κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης διαβεβαίωνε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο και ότι γενικά δεν έχει σχέση με τρολ. 

Φυσικά από τη συζήτηση δεν μπορούσε να λείπει η αναστολή του φύλλου της εφημερίδας Αυγής με την ομάδα των διαφωνούντων να υποστηρίζει ότι  ο πρόεδρος έκλεισε πρώτα την εφημερίδα και τώρα ζητάει νομιμοποίηση.  

Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη του κόμματος που έστειλαν επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη και στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου ζητούν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη κάνοντας λόγο, μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πάντως να επιθυμεί την σωστή οργάνωση του κόμματος ενόψει της ΔΕΘ στην οποία θα παρευρεθεί για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο αυτό συστήνονται και ομάδες εργασίας που αφορούν πέντε τομείς: Την στέγη, τις τράπεζες – ιδιωτικό χρέος, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υγεία και την εργασία. 

Η χθεσινή μέρα πάντως σημαδεύτηκε στην Κουμουνδούρου και από την αδιαμεσολάβητη επαφή του με τους πολίτες. Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  προκειμένου να μιλήσουν με τον Στέφανο Κασσελάκη για τα προβλήματα τους. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις