Οι παραδοχές της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κ. Γκάγκα ότι πλέον το ΕΣΥ αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς δεν επαρκεί το υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό εκλαμβάνεται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως ομολογία ήττας της κυβερνητικής πολιτικής στην διαχείριση της πανδημίας. «Αναπνευστήρες έχουμε… Το θέμα είναι ποιος θα παρακολουθεί τους αρρώστους. Με ποιον θα ανοίξω τις μονάδες; Ούτε νοσηλευτικό προσωπικό έχουμε, ούτε ιατρικό» είχε πει πριν από μερικές μέρες η Μίνα Γκάγκα, ενώ σε τηλεοπτική συνέντευξη της το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι «τα κρούσματα είναι πολλά», «ο εμβολιασμός είναι χαμηλά» και «το σύστημα Υγείας πιέζεται».
Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ξεκάθαρα πως «εάν έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα θα πρέπει να αρχίσουμε να διαλέγουμε εάν θα βάζουμε ανθρώπους που έχουν εγκεφαλικό ή ένα ατύχημα ή εάν θα βάζουμε ασθενείς με κορονοϊό». Σχολιάζοντας αυτή την διαπίστωση της υπουργού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι «Η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι σε λίγο θα χρειαστεί να διαλέξουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μίας κυβέρνησης που ποτέ δεν πίστεψε στην πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ. Τώρα είναι ώρα για δράση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι αδιανόητο αυτή την στιγμή να μην υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στις κόκκινες περιοχές. Για κάθε πολίτη που θα χρειαστεί πρόσβαση σε ΜΕΘ – είτε με κορονοϊό είτε με άλλο νόσημα – και αυτή δεν θα υπάρχει, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».
Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε μάλιστα ότι «πέρυσι τον Οκτώβρη είχαμε 235 απώλειες ανθρώπινων ζωών, και ακολούθησε ένα 2ο κύμα πανδημίας όπου στη βόρεια Ελλάδα 8 στις 10 απώλειες συνέβησαν εκτός ΜΕΘ. Φέτος τον Οκτώβρη είχαμε 1.110 νεκρούς. Κι όμως, όλο αυτό το διάστημα ο κ. Μητσοτάκης από τις 9 Φεβρουαρίου τρεις φορές έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας και περπατάει μόνος του το… τελευταίο μίλι. Για την κοινωνία αποδεικνύεται όμως ένας τεράστιος Γολγοθάς».
Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση επέλεξε «να κόψει για το 2022 900 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία», που «δεν στηρίζει το ΕΣΥ και έχει πετάξει λευκή πετσέτα στους εμβολιασμούς, μη δημιουργώντας κινητές μονάδες εμβολιασμών και μη στηρίζοντας τις πρωτοβάθμιες δομές». «Η χώρα μας έχει 2,5 χιλ. λιγότερους μόνιμους υγειονομικούς υπαλλήλους σε σχέση με πέρυσι», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «ειδικά στις κόκκινες περιοχές θα πρέπει να γίνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών».