Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Αγριεύει η πόλωση μετά την παραπομπή Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη και Γκλέτσου στο Πειθαρχικό από τους Kasselistas

19.10.2024 | 09:14
ΣΥΡΙΖΑ: Αγριεύει η πόλωση μετά την παραπομπή Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη και Γκλέτσου στο Πειθαρχικό από τους Kasselistas

Συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Δεν έχει τέλος ο εμφύλιος διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ με εκατέρωθεν βολές και από τα δύο στρατόπεδα. Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε στην αντεπίθεση, ενώ ο Γιώργος Τσίπρας να απειλεί με αποχώρηση από το κόμμα.

Τα δύο στρατόπεδα μετρούν δυνάμεις την ώρα που η ακραία σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα μετρώντας τους βουλευτές που θα έχει στο πλευρό του σε περίπτωση που επαληθευτούν οι φήμες για δημιουργία νέου κόμματος.

Τελευταία εξέλιξη και ενδεικτική της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα είναι η κίνηση 12 μελών της Κέντρικής Επιτροπής που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη να παραπέμψουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ την Όλγα Γεροβασίλη, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Απόστολο Γκλέτσο,  λόγω «ακραίων» τοποθετήσεων τους το τελευταίο διάστημα.

Από την άλλη ο Γιώργος Τσίπρας μίλησε με βαριές κουβέντες για τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας μάλιστα ότι αν τελικά μπει υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος θα φύγει από το κόμμα!

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο Action24 το βράδυ της Παρασκευής (18/10/24) είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι κατά τη γνώμη του, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. «Πρόκειται για έναν τυχοδιώκτη, πολιτικό απατεώνα που κακώς βρέθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και έχω και προσωπικές ευθύνες γι’ αυτό».

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη μετρά δυνάμεις, καθώς αν οριστικά δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

Κορυφαία στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον πρώην Προέδρο φαίνεται να έχουν πιάσει δουλειά καταγράφοντας τους πιστούς του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβoυλευτική ομάδα.

Σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφασίσει να αποχωρήσει αναμένεται να τον ακολουθήσουν οι Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Πέτρος Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version