Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις χωρίς τέλος σε κρίσιμη εβδομάδα με Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή – Τα βλέμματα στον Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις χωρίς τέλος σε κρίσιμη εβδομάδα με Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή – Τα βλέμματα στον Τσίπρα
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «γάντι» που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αλέξη Τσίπρα, με το κόμμα να εισέρχεται σε κρίσιμη εβδομάδα.

Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα και στην αντίδραση που θα έχει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και ενώ την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν δύο κρίσιμες συνεδριάσεις. Της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη και της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή. 

Στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης αναμένεται να υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση καθώς σε αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι πρωταγωνιστούν τις τελευταίες μέρες στην κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη και είναι μεταξύ των 87 βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος υπογραμμίζοντας πως «διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος».

Από το τι θα γίνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη και πολύ περισσότερο σε αυτή της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βαδίσει προς το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Η «υπονόμευση» πυροδότησε την ένταση

Την ένταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές πυροδότησαν εκ νέου οι αναρτήσεις του Στ. Κασσελάκη με αποδέκτη τον Αλ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι με δύο αναρτήσεις με διαφορά λίγων λεπτών ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στην πρώτη του ανάρτηση τον κάλεσε να σταματήσει να τον υπονομεύει και να αναλάβει εκείνος, αν θέλει το κόμμα και στη δεύτερη σβήστηκε η λέξη «υπονόμευση» και αντικαταστάθηκε με την λέξη παιχνίδια.

Η ανάρτηση αυτή, η οποία προφανώς μετά από δεύτερη σκέψη αποφασίστηκε κάπως να λειανθεί, δίνει ωστόσο το σήμα της οριστικής ρήξης ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς με όλα όσα αναφέρει ειδικά στην κατάληξή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ξεκάθαρα τον πρώην πρωθυπουργό ως υπαίτιο της υπονόμευσής του. 

Το σημείο που άλλαξε στην πρώτη ανάρτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή.

Αν όμως δεν το επιθυμείς, σταμάτα την υπονόμευση και στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια μου».

Στη νέα ανάρτηση και αφού «κατέβηκε» η πρώτη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απαλείψει την λέξη υπονόμευση και αναφέρει: 

Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.

Η αντίδραση Τσίπρα για την «Αυγή»

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής και πριν τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού τόνιζαν για το θέμα της «Αυγής» πως «η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση».

«Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα» ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, για το θέμα της «Αυγής».

Και κατέληξαν: «Ο ΑλέξηςΤσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις