Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιούνται οι βουλευτές Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Πέτρος Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Κέρκυρας, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τον βουλευτή Κιλκίς, Πέτρο Παππά, αλλά και τη βουλευτή του Νότιου Τομέα Αθηνών, Ραλλία Χρηστίδου να αποχωρούν από το συνέδριο με βαριές καταγγελίες και να ανακοινώνουν ότι φεύγουν από το κόμμα.

Αρχικά, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατήγγειλε τα όσα διαδραματίζονται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα και ανεξαρτητοποιείται.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν είναι το κόμμα το δικό μου». Όπως είπε, κόπηκαν σύνεδροι και η διαδικασία άρχισε χωρίς τους ανθρώπους που πραγματικά είναι εκλεγμένοι. «Άρα εγώ δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανήκει στον σκληρό πυρήνα των βουλευτών, οι οποίοι στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πρώτη ημέρα εργασιών του έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024. 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΦΩΤΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα, βγαίνοντας από τον χώρο του Συνεδρίου, ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς έκανε γνωστό ότι ανεξαρτητοποιείται και ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «συνέδριο – παρωδία».

«Μιλάμε για την απόλυτη ανοργανωσιά. Αποχωρώ κι εγώ από αυτό το συνέδριο. Καταδικάζω αυτό το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θεωρώ ότι αυτό το κόμμα δεν εκφράζει πλέον τους προοδευτικούς πολίτες, δεν εκφράζει τον προοδευτικό κόσμο», δήλωσε ο βουλευτής.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ έγινε γνωστό ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής, Ραλλία Χρηστίδου.

«Δεν έχω καμία δουλειά σε ένα τέτοιο κόμμα. Δεν είναι δημοκρατικό αυτό το κόμμα. Και λυπάμαι πολύ γιατί όλους αυτούς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στήριξα και αυτούς που μείνανε και αυτούς που φύγανε», δήλωσε χαρακτηριστικά, φανερή συγκινημένη.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Το τελετουργικό για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης
Κατά την άφιξη του Κωνσταντίνου Τασούλα αύριο το πρωί στη Βουλή, στρατιωτικό Άγημα και στρατιωτική μπάντα θα αποδώσει τιμές και θα ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ρωμανός: «Πυρά» σε ΠΑΣΟΚ για «συριζοποίηση» μετά από ανακοίνωση της νομαρχιακής Ζακύνθου «να πάρουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους»
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «επικροτεί τη στάση των τοπικών στελεχών του στη Ζάκυνθο που προτρέπουν τους πολίτες σε αυτοδικία;» ρωτά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
Ο Νίκος Ρωμανός