Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για «αποψίλωση» μετά την παραίτηση Τσίπρα – Και ο Πολάκης υποψήφιος πρόεδρος;

Επιταχύνονται – σύμφωνα με πληροφορίες – οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι μετά το τέλος στην «εποχή» Αλέξη Τσίπρα, καλό θα ήταν η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να μπει γρήγορα σε μία κανονικότητα.

Προσθέτουν δε ότι ο νέος πρόεδρος θα μπορεί στην συνέχεια να καθορίσει τον χρόνο που θα γίνει το συνέδριο, πιθανότατα το φθινόπωρο.

Υπό την ανησυχία της «αποψίλωσης»

Η αγωνία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι την συγκεκριμένη στιγμή να καταφέρουν να συγκρατήσουν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το κόμμα τους να μην αποψιλωθεί .

Πολλοί φοβούνται ότι η απουσία του Αλέξη Τσίπρα θα λειτουργήσει αρνητικά και θα κάνει πολλά μέλη στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψουν την Κουμουνδούρου .

Άρα θεωρούν ότι οι οποίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να γίνουν γρήγορα και με χειρουργικές κινήσεις προκειμένου να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη αποσυσπείρωση .

Ακόμα ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να έχει τον χρόνο να ενημερωθεί ,καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι η διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης όπου θα πρέπει να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η επιτροπή συνεδρίου η οποία θα συζητήσει όλα αυτά τα θέματα ενώ την επόμενη Δευτέρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι η Ολγα Γεροβασίλη (που είναι η αρχαιότερη βουλευτής) ή το παλαιότερο σε ηλικία μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ονόματα που «παίζουν»

Εν τω μεταξύ αμέσως μετά την δήλωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν στο παρασκήνιο επαφές για τα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση ,του Διονύση Τεμπονέρα, της Ρένας Δούρου , του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά και του Παύλου Πολάκη.

Το σενάριο διαρχίας (άλλος πρόεδρος ΚΟ κι άλλος πρόεδρος του κόμματος) συζητιέται μόνο για την περίπτωση του Διονύση Τεμπονέρα και του Γαβριήλ Σακελαρίδη καθώς οι δύο τους δεν είναι βουλευτές. 

Πάντως όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ,με δεδομένο ότι οι επιλογές για τον πρόεδρο είναι αναγκαστικά «υπαγορευμένες» από τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα ήταν πολιτικά παράταιρο, ο αρχηγός του κόμματος να μην είναι βουλευτής. Η πρόσφατη εμπειρία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το κ. Κατρίνη δεν συνιστά προηγούμενο καθώς το ΠΑΣΟΚ ήταν τρίτο κόμμα ενώ αυτό το καθεστώς κράτησε μόνο για ενάμιση χρόνο ενώ τώρα οι εκλογές θα γίνουν μετά από τέσσερα χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 1
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο: Χτίζουμε βήμα βήμα ένα νέο ΕΣΥ – Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατευθύνονται σε λίγους
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον 4ο και τον 5ο όροφο, όπου έχουν παραδοθεί αναβαθμισμένες μονάδες νευροχειρουργικής, χειρουργικής και παθολογικής αλλά και τις εγκαταστάσεις στον 1ο και τον 3ο όροφο, όπου τα έργα ολοκληρώθηκαν πέρυσι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο