Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αρβανιτόπουλε παραιτήσου!

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την διαθεσιμότητα των διοικητικών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων είναι ένα μέτρο καταστροφικό για τα πανεπιστήμια και την κοινωνία. Η κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και τις κλειστές σχολές. Μοναδική λύση είναι η παραίτηση του υπουργού παιδείας και η απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα από τα τετελεσμένα που δημιουργεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια, κανένα από τα αντισυνταγματικά μέτρα που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και απαξιώνουν τη λειτουργία τους.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς του ΕΜΠ – Σπάει η απεργία στο Αθηνών;

Αρβανιτόπουλος: ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν το χάος στα πανεπιστήμια

Εξάμηνο ήταν και πάει! Συνέχιση των απεργιών αποφάσισαν όλοι οι διοικητικοί – Αρβανιτόπουλος: Οι δεσμεύσεις που έχω αναλάβει ισχύουν στο ακέραιο!

Αρβανιτόπουλος: Εποικοδομητικές οι συναντήσεις με Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μετσόβιο

Θεσσαλονίκη: Συνεδριάζει η σύγκλητος του ΑΠΘ για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων

Προς εκτόνωση το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια – Να γίνει η αργία κινητικότητα πρότεινε ο Αρβανιτόπουλος στους διοικητικούς

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit