Τρίτη, 10 Σεπτ.
25oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνούν και για την ημερομηνία των εκλογών – Αρχές Νοεμβρίου θέλει η πλευρά Κασσελάκη και ο Πολάκης, ένα μήνα μετά ζητούν οι «87»

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνούν και για την ημερομηνία των εκλογών – Αρχές Νοεμβρίου θέλει η πλευρά Κασσελάκη και ο Πολάκης, ένα μήνα μετά ζητούν οι «87»
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δυο είναι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές που θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος.

Η πρώτη πρώτη πρόταση προέρχεται από τα στελέχη που πρόσκεινται στον «έκπτωτο» πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και προτείνουν συνέδριο στις 13 Οκτωβρίου και κάλπες στις 2 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη πρόταση προέρχεται από την πλευρά των «87» που κάνει λόγο για συνέδριο το τέλος Οκτωβρίου και κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Με την πρόταση της πλευράς Κασσελάκη συμφωνεί και ο Παύλος Πολάκης που προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησε οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν στις αρχές Νοεμβρίου.

Επίσης επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να επουλωθούν οι πληγές στο κόμμα.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Γιατί να μην είναι; Φυσικά και μπορεί να είναι. Αυτές οι ακρότητες που ακούγονται και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι υποβολιμιαίες, δεν είναι η πραγματική κατάσταση». «Αλλά εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Κάλεσε όλους να δεσμευτούν για ενότητα, ενώ όσον αφορά στο πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Νομίζω ότι πρέπει να είναι το πρώτο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Δεν μπορεί να πάει παραπέρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνούν και για την ημερομηνία των εκλογών – Αρχές Νοέμβριου θέλει η πλευρά Κασσελάκη και ο Πολάκης, ένα μήνα μετά ζητούν οι «87»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις