Πολιτική «κάλυψη» στη Χρυσή Αυγή δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, προκαλώντας "πονοκέφαλο" στον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.
Κόντρα στη γραμμή της Κουμουνδούρου δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας τους για το σύνολο των Χρυσαυγιτών βουλευτών και δηλώνει αντίθετος στο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκαλεί η δήλωση Μιχελογιαννάκη πως δεν θα δώσει ψήφο υπέρ της άρσης ασυλίας στο σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με γραπτή του ανακοίνωση, για 3 βουλευτές – τους οποίους δεν κατονομάζει – θα ψηφίσει «παρών», γιατί, όπως εξηγεί… «σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία των εκατοντάδων σελίδων, την οποία μελέτησα, τρεις βουλευτές της Χ.Α. δεν ενέχονται πουθενά. Άρα, άρση ασυλίας σε όσους πρέπει να δικαστούν και για τα υπόλοιπα ας αφήσουμε το λαό να κρίνει».
«Διαφορετικά» σημειώνει, «αν αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κρίνει τη δημοκρατία, πιθανόν να ζήσουμε στιγμές που π.χ. το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να διώκονται ως παράνομα κόμματα. Στη δικαιοσύνη το έγκλημα, στο λαό η δημοκρατία» τονίζει.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μάλιστα επίκληση του Συντάγματος, παρατηρώντας πως «το άρθρο 29 αναφέρει ότι νόμιμα μπορεί κάποιος να ιδρύσει και να συμμετάσχει σε κόμμα, αρκεί να προάγει την δημοκρατία. Τα κόμματα κρίνονται και έτσι πρέπει, μόνο από το λαό, με την ψήφο του. Όπως, για παράδειγμα, κρίθηκε το ΠΑΣΟΚ, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Επίσης, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παράνομα, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Αλίμονο αν κριθούν εγκληματίες τόσα μέλη, που πολλά από αυτά δεν διαχειρίστηκαν ποτέ γκρίζα εξουσία και σαφώς το ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται εγκληματικό και παράνομο. Αλίμονο αν αφήσουμε τα κόμματα να κρίνονται από την δικαιοσύνη και όχι από την λαϊκή ετυμηγορία» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Μιχελογιαννάκης τάσσεται κάθετα κατά του το τεθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου, τονίζοντας πως «αν μελετήσει κάποιος τη δικογραφία θα δει ότι όσοι διώκονται, ενέχονται σε οπλοκατοχή, χρήση βίας, υπάρχουν στοιχεία για παραστρατιωτική οργάνωση, για εγκληματική δραστηριότητα, νεοναζιστικές δράσεις. Όλα αυτά οφείλει να τα εξετάσει η δικαιοσύνη. Το ιδεολογικό της, όμως, πρόσημο δεν είναι θέμα νομικό, αλλά δημοκρατίας. Άρα, αν βγάλεις παράνομο το κόμμα, οφείλεις να στείλεις στην δικαιοσύνη τα χιλιάδες μέλη του» καταλήγει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την άρση βουλευτών της Χρυσής Αυγής;
Χειροπέδες σε χρυσαυγίτη γιατρό στη Θεσσαλονίκη – Και τι δε βρέθηκε σπίτι του! – ΦΩΤΟ