Site icon NewsIT
10:58 | 25.01.17

ΣΥΡΙΖΑ: Δυο χρόνια και άλλο ένα μνημόνιο μετά [pics, vid]

ΣΥΡΙΖΑ: Δυο χρόνια και άλλο ένα μνημόνιο μετά [pics, vid]
Newsit Newsroom

Δυο χρόνια γεμάτα ένταση. Δυο χρόνια αγωνίας που ήρθαν να προστεθούν σε άλλα πέντε που ο ελληνικός λαός είχε αρχίσει να νιώθει για τα καλά την κρίση στο πετσί του.

25 Ιανουαρίου 2015. Μια ιστορική ημέρα από την φύση της, αφού ήταν ημέρα εκλογών.
25 Ιανουαρίου 2015. Μια ιστορική ημέρα για πολλούς Έλληνες οι οποίοι πίστεψαν ότι φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα άλλαζε η ζωή τους. Θα έκαναν ενός είδους επανάσταση. Θυμηθείτε το κλίμα που επικρατούσε λίγα 24ωρα πριν και λίγα μετά τις εκλογές. Ένα κλίμα πανηγυρικό. Αυτό, δυστυχώς κράτησε πολύ λίγο…

Τα δυο χρόνια που ακολούθησαν άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ πληγωμένο. Πολίτες που τον ψήφισαν δυο φορές ένιωσαν εξαπατημένοι αφού τα Μνημόνια δεν σκίστηκαν αλλά προστέθηκε άλλο ένα σε αυτά. Η τρόικα δεν έφυγε, αλλά την παρακαλάμε κιόλας να μείνει. Τα μέτρα δεν σταμάτησαν αλλά έγιναν ακόμα πιο σκληρά. Και οι έριδες και οι αποχωρήσεις από το κυβερνών κόμμα, ειδικά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, έγραψαν την δική τους ιστορία.

Από τον Ιανουάριο του 2015 όταν χιλιάδες πολίτες που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για την μεγάλη ομολογουμένως νίκη δεν έχει υπάρξει άλλη φορά για να πανηγυρίσει κανείς. Μόνο στο δημοψήφισμα που και αυτό είναι ένα θέμα υπό συζήτηση…

Μια διαπραγμάτευση οδήγησε σε νέο μνημόνιο, η τρόικα δεν έφυγε αλλά άλλαξε όνομα, ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε, ο κατώτατος μισθός δεν πήγε στα 751… Αυτές και άλλες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποιήθηκαν.

Δυο χρόνια μετά η Ελλάδα πηγαίνει από Eurogroup σε Eurogroup ελπίζοντας να κλείσει η μια αξιολόγηση μετά την άλλη. Γι’ αυτό δεν φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα παιχνίδια από τους δανειστές είναι αδιάκοπα όπως ήταν και με προηγούμενες κυβερνήσεις. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δυο χρόνια μετά την άνοδό του στην εξουσία έχει εκκρεμότητες, έχει ηχηρές αποχωρήσεις (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θεανώ Φωτίου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης κ.α.) και οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να μην έχει πλέον τόσο την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού όπως διατείνονται ακόμα και σήμερα τα στελέχη του.

Δυο χρόνια μετά την άνοδο στην εξουσία, δυο χρόνια μετά τα πανηγύρια και το τσουνάμι αισιοδοξίας που είχε πλημμυρίσει όλη την χώρα, η κρίση παραμένει, η απαισιοδοξία παραμένει και η ελπίδα ακόμα να έρθει…

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version