Κυριακή, 8 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
Eurokinissi

Για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν το Σάββατο (7.9.24) οι «87» και στηρίζει και ο Παύλος Πολάκης ψήφισαν σήμερα Κυριακή (8.9.24) τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, που κατέθεσαν οι «87», ψήφισαν επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 286 μέλη. Στην αίθουσα ψήφισαν 210 μέλη, τηλεφωνικά ψήφισαν 76, ενώ εννέα μέλη δεν βγήκαν στο τηλέφωνο και ως εκ τούτου δεν συμμετείχαν στη διαδικασία. Αρχικά είχαν ψηφίσει τηλεφωνικά 64 άτομα και στη συνέχεια ψήφισαν ακόμα 12.

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνται το 50% συν μία ψήφος του συνολικού αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πρέπει να την υπερψηφίσουν 148 από τα 295 μέλη του οργάνου. Εάν η πρόταση μομφής ψηφιστεί, τότε όπως προβλέπει το καταστατικό, αν περάσει η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες. Εάν η πρόταση μομφής καταψηφιστεί, τότε το κόμμα θα προχωρήσει προς το συνέδριό του, προσπαθώντας να απορροφήσει τους κραδασμούς.

H ψηφοφορία ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά το τέλος της διαδικασίας για τους παρόντες, ψήφισαν τηλεφωνικά όσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής απουσιάζουν δικαιολογημένα (για παράδειγμα, τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ).

Για την ψηφοφορία στήθηκαν τρεις κάλπες. Μία για τα μέλη με επώνυμα από το Α έως το Κ, η δεύτερη για τα επώνυμα από Λ έως Ο και η τρίτη για τα επώνυμα από Ρ έως Ω.

Λίγο μετά τις 12:00 ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος, o Αλέκος Φλαμπουράρης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, o Χρήστος Σπίρτζης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Ρένα Δούρου και ο Κώστας Αρβανίτης.

Η εφορευτική επιτροπή

Την καταμέτρηση των ψήφων πραγματοποιούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, την οποία αποτελούν οι:

Κατερίνα Μαλακού, Αγγελική Βισβίκη, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Σοφία Κομινέα, Άννα Κωνσταντινίδου, Χρήστος Λαμπρίδης, Κωνσταντίνος Αλευράς, Αναστασία Σαπουνά, Νατάσσα Κατρανίδου και Αναστάσιος Πολατίδης.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη που διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκη, είχαν χθες μία νίκη στα σημεία, καθώς πέρασε η πρόταση τους η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθούν κάλπες.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι στους 212, οι 122 ψήφισαν να στηθούν κάλπες, 86 να μην στηθούν, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου και ενώ δεν είχε αποφασιστεί ακόμα πότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να βγεί από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί. 

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε πως «όταν αποφασίσουν, πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν την πρόταση μομφής, θα επιστρέψω».

Τελικά, ελήφθη απόφαση η ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις