Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαγγελίες με μέτρο…

12.09.2014 | 11:48
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέντε ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖA υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να καταλήξει σε αποφάσεις σχετικά με την παρουσία του προέδρου του κόμματος στη 79η ΔΕΘ και το περιεχόμενο των εξαγγελιών του.

Τελικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε μια…“μετρημένη” εμφάνιση που θα ανταποκρίνεται στα όρια των αντοχών της ελληνικής οικονομίας και δεν θα δοθεί αφορμή για προσεγγίσεις του τύπου “λεφτά υπάρχουν” αλά Παπανδρέου το 2009.
Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν χθες βράδυ στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, θα επιμείνει στην δεσμεύσεις του για

– κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
– την διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους
– την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
– την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
– την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ με ταυτόχρονη διεύρυνση των ανέργων που θα το δικαιούνται.

Μάλιστα όλα συγκλίνουν ότι ο πρόεδρτος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγει ακραίες αναφορές περί “κατάργησης του μνημονίου”, ενώ τελικά είναι πιθανόν να μηn αναφερθεί τελικά στην πλήρη αποκατάσταση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και στους συνταξιούχους σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο το πιθανότερο είναι ο κ. Τσίπρας να δεσμευθεί μόνο για την «αποκατάσταση μέρους των απωλειών των χαμηλότερων συντάξεων», δηλαδή σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να δοθεί ένα μέρος των «δώρων» (13η και 14η σύνταξη) στους χαμηλοσυνταξιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛ.ΑΣ.: Κατάργηση των ΜΑΤ, όχι Αστυνομία στις διαδηλώσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική Γραμματεία με “κόκκινες γραμμές” Λαφαζάνη

Σκουρλέτης: Θα βρούμε χρήματα φορολογώντας τον μεγάλο πλούτο

Ο Α. Τσίπρας και το… λεφτά υπάρχουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version