Παρασκευή, 6 Σεπτ.
26oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις στρατηγικής από Πολάκη και «87» – Ταύτιση μόνο στην πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις στρατηγικής από Πολάκη και «87» – Ταύτιση μόνο στην πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Μία τελευταία ευκαιρία για να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κόμμα θα δώσει ο Παύλος Πολάκης και οι “87” στον Στέφανο Κασσελάκη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα του ζητήσουν και πάλι να προσφύγει στις κάλπες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται να κατατεθούν δυο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις – κείμενα – ένα από τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, και ένα από τους διαφωνούντες, οι οποίες θα έχουν ωστόσο το ίδιο περιεχόμενο. Θα αναφέρονται η κάθε πλευρά με την δική της λογική στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, να προσφύγει στις κάλπες.

Η ύπαρξη των δύο προτάσεων έχει να κάνει με το γεγονός ότι καταρχήν οι 87 δεν θα ήθελαν να συστρατευθούν με τον Παύλο Πολάκη, ούτε ο βουλευτής Χανίων με τους διαφωνούντες.

Εάν όμως καμία πρόταση δεν γίνει αποδεκτή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τότε αναμένεται να κατατεθεί μία κοινή πρόταση με την προγραμματική τεκμηρίωση της μομφής, καθώς έτσι προβλέπεται από το καταστατικό.

Οι πληροφορίες λένε ότι βάση του καταστατικού η ψηφοφορία αναμένεται να είναι μυστική, γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Μετρούν «κουκιά»

Αμέσως μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας άναψαν τα τηλέφωνα, καθώς η κάθε μεριά θέλει να μετρήσει τις δυνάμεις της.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι ελέγχει την πλειοψηφία των 295 στελεχών που είναι στην ΚΕ, ενώ η πλευρά των διαφωνούντων μαζί με τον Παύλο Πολάκη ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στις 140 ψήφους, ενώ 20 μέλη κινούνται στην ουδέτερη ζώνη.

Πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο ο Στέφανος Κασσελάκης να πει “ναι” στις κάλπες, καθώς όπως έγραψε χθες το newsit.gr οι συνεργάτες του τον πιέζουν να μην κάνει καμία βιαστική κίνηση, η οποία προφανώς μπορεί να είναι μοιραία για τον ίδιο.

Και αυτό γιατί προφανώς γνώρισαν ότι θα δεχθεί πιέσεις για να πάει σε εσωκομματικές κάλπες. Η Όλγα Γεροβασίλη εμφανίστηκε να επιμένει ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι η μοναδική λύση. “Πρόεδρε η καλύτερη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες για να μην φτάσουμε στην πρόταση μομφής“ ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος στην παρέμβαση του ανέφερε: “Το πρόβλημα είναι στην ηγεσία. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οφείλεις να πας σε διαδικασία εκλογών από τη βάση“.

Στην συζήτηση παρενέβη ο Παύλος Πολάκης ο οποίος ανέφερε ότι «η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα, άρα η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές. Πρόσθεσε ότι: “Για μένα το πρόβλημα, είναι πρόβλημα ηγεσίας”.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να πάμε σε εκλογές. Αν δεν υπάρξει (σ.σ. πολιτική συμφωνία) τότε υπάρχει το επόμενο βήμα», υπονοώντας την πρόταση μομφής.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε ότι: «Υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να μην το βλέπουμε. Υπάρχει διάλυση του κόμματος με πλήρη ευθύνη της ηγεσίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σήκωσε το γάντι και δεν απάντησε στην πρόσκληση των συντρόφων του. Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι στενοί του συνεργάτες, του έκαναν μασάζ προκειμένου να μην αντιδράσει παρορμητικά αποδεχόμενος το αίτημα για κάλπες.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό που ανέφερε ήταν ότι: «Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και δεν προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε Καταστατικό Συνέδριο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, κλείνοντας την συνεδρίαση και απευθυνόμενος προς τους συντρόφους του, τους παρότρυνε να μην φύγουν από το κόμμα ώστε να μην διασπαστεί. Ο Παύλος Πολάκης και η Όλγα Γεροβασίλη που εκείνη την ώρα μιλούσαν μαζί του, του απάντησαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι έχει κάνει τα καλύτερα για όλους. Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την Έφη Αχτσιόγλου και για τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο τηλεφώνησε για να του ζητήσει να κάνουμε κοινές δράσεις, αλλά αυτός δεν απάντησε.

Στελέχη της ομάδας των 87 του απάντησαν, ωστόσο, ότι ο μοναδικός που έχει αμφισβητήσει τους συντρόφους του για ανέντιμη συμπεριφορά είναι ο ίδιος με το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα κατηγορώντας τους για κακή συμπεριφορά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις