Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Έως τον Δεκέμβριο οι εκλογές – Κλειστά τα χαρτιά του Κασσελάκη

10.09.2024 | 06:39
ΣΥΡΙΖΑ: Έως τον Δεκέμβριο οι εκλογές – Κλειστά τα χαρτιά του Κασσελάκη

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν διεξαχθεί οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη λύση προσανατολίζονται τα στελέχη της ΚΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία θα συνεδριάσουν σήμερα το μεσημέρι (10.9.2024) προκειμένου να αποφασίσουν το χρονοδιάγραμμα μέχρι τότε.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να συγκαλείται σε δεκαπέντε ημέρες, ενώ το συνέδριο όπου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου οι κάλπες των εκλογών να στηθούν μέσα στον Νοέμβριο ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

“Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε μία διαδικασία Fast track αλλά ούτε και να καθυστερήσουμε την εκλογική διαδικασία λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης “ απαντώντας στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη που εμφανίζεται να ανησυχεί ότι οι “87” σπρώχνουν τις εκλογικές διαδικασίες για τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η Όλγα Γεροβασίλη σε ανάρτηση της, μάλιστα, ανέφερε ότι: “Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα σαφές μήνυμα για αλλαγή πορείας, μακριά από την εσωστρέφεια, το διχασμό, τη λογική των εσωτερικών εχθρών και την παραπολιτική.

Παράλληλα, είναι ένα ισχυρό σήμα για ενότητα, συνθέσεις, εξωστρέφεια και παραγωγή πολιτικής.

Συντεταγμένα και συλλογικά προχωράμε στα επόμενα βήματα για την ανάταξη του κόμματος μας”.

Οι επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει. Όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το newsit.gr τα σενάρια για τις κινήσεις του είναι δύο. Ή θα κατέβει στις εκλογές παίρνοντας ωστόσο ένα ρίσκο να τις χάσει όποτε τα πράγματα θα είναι χειρότερα από αυτόν. Φυσικά, αν τις κερδίσει θα επιστρέψει τροπαιούχος και θα ξεκινήσει μία νέα φάση ξεκαθαρισμάτων μέσα στο κόμμα.

Το δεύτερο σενάριο, που πολλοί το θεωρούν πιθανό, είναι να δημιουργήσει δικό του κόμμα, φυσικά χωρίς βουλευτές καθώς δεν μπορεί να ζητήσει από άλλους τον στηρίζουν να αποχωρήσουν, καθώς θα κάνει αυτό για το οποίο κατηγορούσε τους 87. Θα αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Τις επόμενες ημέρες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τα χαρτιά του είτε με κάποια ανάρτηση ή μέσα από κάποια συνέντευξη.

Όλα τα ονόματα

Στην εκλογική μάχη αναμένεται να πέσει η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις και η οποία ήταν η πρώτη που αμφισβήτησε τις πολιτικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη στο προηγούμενο συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφια για την προεδρία του κόμματος θα είναι και η Ρένα Δούρου, η οποία εμφανίζεται ως η ψύχραιμη δύναμη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί λοιπόν την παροτρύνουν να κάνει το επόμενο βήμα.

Ερωτηματικό υπάρχει για το εάν ο Νίκος Παππάς θα είναι υποψήφιος, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος περιμένει να δει ποιοι και πόσοι θα τον στηρίξουν.

Ο Παύλος Πολάκης και ο Νικόλας Φαραντούρης θα είναι υποψήφιοι, ενώ παρών δηλώνει και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version