Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει για εσωκομματικές εκλογές η Γεροβασίλη – Κριτήριο το συνέδριο για την απόφαση Κασσελάκη

30.08.2024 | 06:59
ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει για εσωκομματικές εκλογές η Γεροβασίλη – Κριτήριο το συνέδριο για την απόφαση Κασσελάκη

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Όλγα Γεροβασίλη σήκωσε το γάντι που τους πετάει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για νέες εσωκομματικές εκλογές και του ζήτησε να προσφύγει και πάλι στην βάση του κόμματος.

«Πρέπει να απευθυνθεί ο ίδιος στα μέλη του κόμματος, θα είναι λυτρωτικό ο ίδιος να απευθυνθεί στα μέλη, στον κόσμο που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, για να τον δυναμώσει και να σταματήσει η καθοδική του πορεία» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της και πρόσθεσε: «Προφανώς να ξαναγίνουν εκλογές» .

Ακόμα διαφώνησε με το ότι «ο πρόεδρος ζητάει να προκληθεί. Ο ίδιος «πρέπει να πάρει την ευθύνη και να κάνει μια θαρραλέα κίνηση. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καθοδικό σπιράλ και πρέπει ο πρόεδρος να πάρει την ευθύνη».

Η κίνηση της Όλγας Γεροβασίλη ήρθε μετά την απάντηση του περιβάλλοντος του προέδρου το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν μετά από την ΚΟ και το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα ανέφερε ότι «ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των «87» – ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προσκαλέσουν στην κεντρική επιτροπή» .

Με την απάντηση της αυτή η βουλευτής Άρτας έδειξε ότι οι “ 87 “ δεν φοβούνται να αναμετρηθούν στην κάλπη με τον Στέφανο Κασσελάκη έστω και αν ακόμα δεν έχουν κατάληξη στο ποιος θα βρεθεί απέναντι του.

Φαραντούρης ο σίγουρος υποψήφιος

Ο Νικόλας Φαραντούρης είναι ο μοναδικός που με σαφήνεια έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα βάλει υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη . Ο Σωκράτη Φάμελλος δείχνει ότι ενδιαφέρεται χωρίς ωστόσο να έχει ανοίξει τα χαρτιά του ενώ ανοικτό το ενδεχόμενο άφησε και η Όλγα Γεροβασίλη.

Όλα δείχνουν πάντως ότι οι «87» θα επιμείνουν σε αυτό το αφήγημα θέλοντας να δείξουν ότι τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης είναι όλο λόγια και φοβάται το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ωστόσο στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο για προσφύγει στις κάλπες παρά τις απειλές που κατά καιρούς εξαπολύει. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι η συμμετοχή θα είναι πολύ μικρότερη από την προηγούμενη φορά, καθώς τότε συμμετείχαν και όσοι ήθελαν να θέσουν εκτός τα στελέχη που ροκάνισαν τον Αλέξη Τσίπρα από την αρχηγεία του κόμματος.

Ακόμα υπάρχει και μία φυσιολογική φθορά απέναντι στο πρόσωπο του, καθώς πλέον σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιδείξει ένα έργο και μία στάση απέναντι στα πράγματα . 

Την ίδια στιγμή οι “87” που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση τον είχαν στηρίξει θα κάνουν μεγάλη κινητοποίηση -ιδιαίτερα στην επαρχία- προκειμένου να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα συμβεί, και μάλιστα αντίθετα στο συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στο κόμμα. Λένε μάλιστα ότι στην ΚΕ οι διαφωνούντες θα πάρουν την απάντηση τους, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Νίκο Παππά ελέγχουν το όργανο.

Το συνέδριο θα κρίνει τα πάντα

Η μοναδική περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης να στήσει κάλπες εάν δει ότι στο συνέδριο βρίσκεται απέναντι του μία μεγάλη οργανωμένη ομάδα που τον αμφισβητεί.

Χθες πάντως υπέρ του σεναρίου των εκλογών τάχθηκε και ο Νικόλας Φαραντούρης λέγοντας ότι οι κάλπες μπορούν να εκτονώσουν την κατάσταση.

Αντίθετος, ωστόσο, εμφανίστηκε και ο βουλευτής Πέτρος Παππάς που ανήκει στην ομάδα Κασσελάκη λέγοντας ότι «Είναι γελοίο κάποιοι να θέλουν εκλογές μέχρι να χάσει ο Κασσελάκης “.«Δεν βρίσκω λογική στην παραίνεση της κυρίας Γεροβασίλη», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν καταλαβαίνω τι θα προσφέρει μια τέτοια διαδικασία». Αναρωτήθηκε, δε: «Υπάρχει κάποιος Μεσσίας στο συρτάρι; Υπάρχει σχέδιο που θα εκτινάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%; Όποιος θέλει, να κάνει πρόταση μομφής στην ΚΕ. Ιδού η Ρόδος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η συζήτηση για το θέμα της επιστροφής του Παύλου Πολάκη στο κόμμα με τα στελέχη του κόμματος να εμφανίζονται διχασμένα. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη τόνισε ότι «θα πρέπει να γυρίσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει η σύμβουλος του Γεωργιάδη που τον χλεύαζε», πρόσθεσε , ενώ επέκρινε την Αθηνά Λινού για τα δάκρυα της .

Διαφορετική άποψη έχει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ο οποίος ανέφερε ότι… «Δεν παρέλκουν οι λόγοι για να επιστρέψει στην Κ.Ο. ο Πολάκης». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «ακόμη κι αν τον ειρωνευόταν, δε μιλάς έτσι σε μία εργαζόμενη γυναίκα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version