Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει η Κουμουνδούρου στην παραίτηση Αυγενάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει η Κουμουνδούρου στην παραίτηση Αυγενάκη

Την αποπομπή του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη από την κυβέρνηση συνεχίζει να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για την σοβαρή κρίση που δημιουργήθηκε στο ποδόσφαιρο εξ αιτίας των παρεμβάσεων του.

Παράλληλα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης μετά και την διαφοροποίηση Σαμαρά στο θέμα της ψήφισης της τροπολογίας για την πολυιδιοκτησία στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ότι «δεν έδωσα εξηγήσεις ούτε μου ζητήθηκαν» δείχνει την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να χαράξει πλέον δική του πορεία μέσα στο κόμμα της ΝΔ. Οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τα εθνικά θέματα δεν αποκλείεται τελικά να γίνει και ο ρυθμιστής των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά την στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται να συζητά το ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην γίνει με κανένα τρόπο, μέρος του προβλήματος καθώς όπως λένε «όταν παλεύουν τα βουβάλια καλύτερα να κάθεσαι στην άκρη» αφήνοντας το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεμπερδέψει το κουβάρι μέσα στο οποίο έχει μπλεχτεί.

Ανήμπορη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ωστόσο ότι κάποιος μπορεί να βγάλει μια σειρά από σοβαρά συμπεράσματα από την ιστορία αυτή καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει όλα τα σοβαρά προβλήματα τα οποία έχουν βρεθεί μπροστά της.

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην μπορεί να διαχειριστεί μια σοβαρή κρίση λένε παράγοντες της Κουμουνδούρου. Φέρνουν μάλιστα ως παραδείγματα το προσφυγικό, την συμφωνία της Τουρκίας –Λιβύης και την διάσκεψη στο Βερολίνο, το φιάσκο της αστυνομίας στο Κουκάκι, το θέμα της υγείας με την έλλειψη φαρμάκων, το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων, την παραίτηση Διαματάρη για το ψευδές βιογραφικό και τώρα την κρίση στο ποδόσφαιρο».

Στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε μάλιστα ότι το θέμα με το ποδόσφαιρο θα έχει «μακριά ουρά» καθώς τα προβλήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μόλις τώρα αρχίζουν.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν ακόμα την απορία τους για τον συνολικό χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να φέρνει ένα νόμο – ο οποίος είναι αμφίβολο εάν θα ισχύσει – και να υποχρεώνει τους βουλευτές της ΝΔ να τον ψηφίσουν. «Είναι γνωστό ότι ο νόμος αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν διεθνώς στο ποδόσφαιρο επισήμαιναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία ανέφεραν ακόμα ότι γι να ισχύσει ο καινούργιος νόμος θα πρέπει πρώτα να υιοθετηθεί από την FIFA».

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε χθες στις αναφορές του Λευτέρη Αυγενάκη ότι για την κατάσταση φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Από το να προσπαθεί ο κύριος Αυγενάκης να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, χρησιμοποιώντας για πολιτικές δηλώσεις εναντίον προκατόχων του την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα ήταν καλύτερο να μας απαντήσει: Ήταν δυνατό να αλλάξει η δομή της ΕΕΑ όταν τα πρωταθλήματα βρίσκονταν σε εξέλιξη; Ναι ή όχι; Θα μπορούσε η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού να προβεί σε αντικατάσταση μελών της ΕΕΑ μετά τις 22 Μαΐου (όταν και παραιτήθηκε ο πρόεδρος), δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών ή μετά την προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών που ακολούθησε; Και αλήθεια, ποια θα ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε μια τέτοια ενέργεια από την τότε Κυβέρνηση; Τι έκανε ο κύριος Αυγενάκης από τις 8 Ιουλίου 2019 έως σήμερα για να εφαρμόσει το νόμο για την ΕΕΑ; Όσο και να θέλει να αλλάξει την ατζέντα, η αλήθεια είναι μία! Είναι εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης η οποία είναι απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα. Ας καταλάβει ο κύριος Αυγενάκης ότι εδώ και 7 μήνες η Νέα Δημοκρατία είναι Κυβέρνηση και αυτός είναι υφυπουργός Αθλητισμού. Η καραμέλα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ έλιωσε. Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις