Κυριακή, 8 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικό η στάση Κασσελάκη – Σίγουροι υποψήφιοι πρόεδροι Πολάκης και Φαραντούρης, όλα ανοιχτά από Φάμελλο

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικό η στάση Κασσελάκη – Σίγουροι υποψήφιοι πρόεδροι Πολάκης και Φαραντούρης, όλα ανοιχτά από Φάμελλο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά την πρόταση μομφής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, η οποία πέρασε με 163 «Ναι» σε σύνολο 286 μελών της ΚΕ που ψήφισαν την Κυριακή (8/9/24), το φλέγον ζήτημα είναι το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή την πολύ κρίσιμη φάση του.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσημα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ο Παύλος Πολάκης (μόλις χθες (8/9/24) το είπε στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή) αλλά και ο Νικόλας Φαραντούρης.

Ο ίδιος είχε πει πριν από δύο ημέρες στο MEGA, ότι «με ρωτάτε σε περίπτωση που γίνουν εκλογές αν θα είμαι υποψήφιος σας απαντάω μάλιστα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά».

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες ωστόσο, με βάση τα τελευταία δεδομένα, υποψηφιότητα να θέσει και ο Σωκράτης Φάμελλος για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο ίδιος, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (8/9/24) σε δηλώσεις του, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής:

«Τα μέλη της ΚΕ θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, γιατί πράγματι υπάρχει μια συρρίκνωση. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος σύντομα, με την πολιτική πρόταση. Δε μένει στίγμα στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα τα μέλη της κεντρικής επιτροπής επέλεξαν να γυρίσουμε σελίδα. Έχω αναλάβει ευθύνες και στο παρελθόν. Θα συνεισφέρουμε όλοι».

Ο Παύλος Πολάκης, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του κόμματος με στόχο «το ρίξιμο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Μετά από μια επίπονη διαδικασία και ένα καθαρό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τις διαδικασίες για νέο αρχηγό. Εγώ δήλωσα διαθεσιμότητα για την επόμενη μέρα. Στόχος είναι, σε σύντομο διάστημα, το ρίξιμο της νεοφιλελευθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να προχωρήσουμε ενωτικά στις διαδικασίες της νέας εκλογής. Μπορούμε να πάμε μαζί, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα συνεχίσω να είμαι ΣΥΡΙΖΑ καλώ και όλους τους υποψηφίους να κάνουν το ίδιο».

«Στέλνουμε μήνυμα ηρεμίας και δημοκρατικού διαλόγου σε όλο τον προοδευτικό κόσμο, που πληγώθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις» είπε ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα τα τελευταία 24ωρα.

Σε 15 μέρες αποφασίζονται εκλογές

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την έγκριση της πρότασης μομφής, κατ’ αρχήν αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει το κόμμα στην ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς.

Μέσα στο επόμενο διήμερο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που θα αποφασίσει νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε δεκαπέντε μέρες.

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου, το οποίο θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου. Στο Συνέδριο, όμως, θα γίνει και πολιτική συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις