Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Φόβοι για κλιμάκωση της έντασης ενόψει συνεδρίου – Η Πολιτική Γραμματεία απαντά σε Κασσελάκη

17.10.2024 | 06:59
ΣΥΡΙΖΑ: Φόβοι για κλιμάκωση της έντασης ενόψει συνεδρίου – Η Πολιτική Γραμματεία απαντά σε Κασσελάκη

Συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τα όσα συνέβησαν χθες (16.10.2024) το βράδυ στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα με αντιπαραθέσεις και έντονους διαπληκτισμούς δείχνει το κλίμα μέσα στο οποίο θα πάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέδριο. Πολλοί μάλιστα φοβούνται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, η κατάσταση θα κλιμακωθεί και δεν αποκλείεται να δούμε αγριότητες.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απαντήσει στην ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη να δημιουργήσει την νέα πλατφόρμα με την ονομασία «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ». Μια απάντηση που μπορεί να καθορίσει την συνεχεία της ιστορίας.

Το γεγονός ότι ο έκπτωτος πρόεδρος επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κόμμα μέσα στο κόμμα καλώντας τους πολίτες να γραφτούν στην δική του πλατφόρμα έχει   προκαλέσει ακόμα περισσότερο τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία ξεκαθαρίζουν ωστόσο πώς ότι και να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

«Ήδη έχει κριθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος» υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Βουλής ,  Ολγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στο Mega.

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης απαξιώνει τον κομματικό μηχανισμό

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για επιθετικά λάθη Κασσελάκη και τόνισε πως υλοποιεί σχέδιο. «Απαξιώνει όλο τον κομματικό μηχανισμό και θέλει να ηγηθεί σε αυτό το κόμμα. Αυτό είναι θράσος» είπε και πρόσθεσε: «Είναι σχέδιο οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του. Δεν ξέρω μέχρι πού θα πάει το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ».

Από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη έλεγαν  πάντως ότι σε λιγότερο από 24 ώρες οι εγγραφές έφτασαν τα 9.372 άτομα εκ των οποίων οι 2.172 δήλωσαν πως θέλουν να γίνουν εθελοντές.

Στην κριτική που του γίνεται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία της νέας πλατφόρμας ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του απάντησε ότι «το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε φόρμα εγγραφής και συμμετοχής, αντίστοιχη με το φετινό» προσθέτοντας με νόημα ότι «τότε ο ιστότοπός μας δεν ήταν “επικίνδυνος” και… αιτία διαγραφής».

Η απάντηση που δίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι ότι τότε ήταν υποψήφιος πρόεδρος, ενώ τώρα δεν είναι και τότε στην πλατφόρμα δεν υπήρχε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορίες για βρώμικο πόλεμο και διαρροές

Την κίνηση αυτή σχολίασε πάντως ο Σωκράτης Φάμελλος λέγοντας ότι… «Όποιος αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ζητάει από τους πολίτες να γράφονται στον isyriza και στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όχι κάπου αλλού», ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης, αφού εξέφρασε την άποψη πως το συνέδριο θα μπορούσε να γίνει δυο εβδομάδες αργότερα, ανέφερε πως «ανοίγει πλατφόρμα για να κάνει φράξια, αποδεικνύει ότι και σαν πρόεδρος που ήταν, όταν ήταν, μια φράξια είχε… Να φύγουμε οι υπόλοιποι να μείνει ο Κασσελάκης, αυτό θέλει. Έχει ευτελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να τον σουργελοποιήσει».

Τα στελέχη από την πλευρά της πλειοψηφίας κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο για βρώμικα πόλεμο και διαρροές εις βάρος στελεχών του κόμματος της αξιωματικής  αντιπολίτευσης.

Λένε παράλληλα ότι για μία ακόμη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ψέμματα όταν μίλησε για 50 εργαζόμενους στο κόμμα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για 12 άτομα από τα οποία τα 4 τα έχει προσλάβει ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ δημιουργήθηκε θέμα με την συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας, καθώς εκεί τέθηκε το θέμα ποιοι μπορούν να είναι υποψήφιοι για την προεδρεία. Ωστόσο η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει καμμία αρμοδιότητα να συζητήσει τις υποψηφιότητες γεγονός που προκάλεσε ένταση στο κόμμα.

Να επισημάνουμε ότι η επιτροπή δεοντολογίας είναι το μοναδικό όργανο του κόμματος που ελέγχει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εν τω μεταξύ παρά τα όσα γίνονται και λέγονται ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες του.  Χθες (16.10.2024) βρέθηκε σε καφέ στο Μενίδι όπου συνομίλησε με κόσμο ενώ από αύριο θα περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Σωκράτης Φάμελλος σήμερα θα μιλήσει στη Λάρισα, ενώ ο Παύλος Πολάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Σπάρτη και το Σάββατο την Τρίπολη. Περιοδείες ετοιμάζει και ο Νικόλας Φαραντούρης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version