Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Δυσαρέσκεια Σαμαρά για Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Δυσαρέσκεια Σαμαρά για Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη

Για τρείς λόγους θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  η κυβέρνηση  επιχειρεί να εμπλέξει τον Αλέξη Τσίπρα στην ιστορία της Novartis και στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου δεδομένου ότι χθες ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων είπε επί λέξη για τον πρώην πρωθυπουργό: «να πάει φυλακή ο Τσίπρας αν τους έβαλε να τα πουν».

“Υπεύθυνος” και… δυσαρεστημένος ο Αντώνης Σαμαράς

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι κατ αρχήν πίσω από την στάση της ΝΔ βρίσκεται ο Αντ. Σαμαράς ο οποίος όντας δυσαρεστημένος από την πολιτική αντιμετώπιση που του επιφύλαξε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης  – δεν τον έκανε επίτροπο αλλά ούτε πρόεδρο της Δημοκρατίας- αναζητά  τώρα την πολιτική του επιβεβαίωση.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν μάλιστα ότι καθώς ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν  προχωράει  όσο γρήγορα θα έπρεπε το θέμα της Novartis έχει περάσει στην αντεπίθεση μέσω των δικών του  ανθρώπων . Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε σαφώς πιο προσεκτικός στις  δηλώσεις του.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν μάλιστα ότι  δεδομένου ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του ανοικτά τα εθνικά θέματα και πιο συγκεκριμένα το διεθνές δικαστήριο της Χάγης  πιέζεται από την «τάση»  Σαμαρά  μέσα στην ΝΔ ,για να κρατήσει πιο σκληρή στάση στο θέμα της προανακριτικής καθώς ο πρώην πρωθυπουργός  έχει δηλώσει ότι «θα πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος.»

“Ο Σαμαράς ελέγχει τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ”

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν μάλιστα ότι ο Αντ. Σαμαράς μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου ελέγχει τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που μετέχουν στην προανακριτική.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει η σκλήρυνση της στάσης από την πλευρά της ΝΔ γι αυτό το θέμα , είναι ότι « τελικά τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι όπως τα ήθελαν ή όπως τα είχαν φανταστεί στο θέμα Παπαγγελόπουλου.»

“Ενόχληση Σαμαρά και για Χρυσοχοΐδη”

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό έλεγαν χθες ότι υπάρχει θέμα Χρυσοχοίδη καθώς ο Αντ. Σαμαράς  εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον χειρισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε ότι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι « η γνωμοδότηση του αρμόδιου τμήματος προστασίας των μαρτύρων της ΓΑΔΑ δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες   γεγονός που ενόχλησε τον πρώην πρωθυπουργό» . Όμως τα στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται δίπλα στον Αντ. Σαμαρά έβγαζαν ενόχληση και για τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου καθώς του χρέωναν ότι  δεν είχε στείλει φρουρά στους προστατευόμενους μάρτυρες με αποτέλεσμα αυτοί να εξαφανιστούν.

“Το Μαξίμου θέλει να αλλάξει την ατζέντα”

Το τελευταίο θέμα που πιστεύουν ότι παίζει ρόλο στο να εμπλέξει η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της Novartis  είναι το γεγονός ότι έχουν αρχίσει τα πρώτα προβλήματα με τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και γι αυτό το Μαξίμου επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα. Όπως έλεγαν τόσο το ασφαλιστικό – συντάξεις όσο και το προσφυγικό έχουν πιέσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να απεγκλωβιστεί μέσω των …αρμών και της προανακριτικής επιτροπής.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Κουμουνδούρου παρέπεμπαν  στα όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή όταν γινόταν η συζήτηση  για  το θέμα προανακριτικής για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει  τον Κυριάκο  Μητσοτάκη για «διπλή δειλία» γιατί επιζητεί παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο, αλλά «δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα».

«Όσες φορές κι αν προφέρετε την λέξη «σκευωρία» δεν θα μας κάνετε να ξεχάσουμε ποίο είναι το πραγματικό σκάνδαλο» είχε αναφέρει  ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ακόμα  ότι  «το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά, το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας» .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις