Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανυποχώρητη στάση Κασσελάκη για τις διαγραφές και ο «κόφτης» στις εμφανίσεις στελεχών στα κανάλια

Την απόφαση του να μην υπαναχωρήσει στην απόφαση του να παραπέμψει σε διαγραφή τα 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες γνωστή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, και μπροστά σε ένα συνέδριο, και είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν διαφορετικές» απόψεις ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε:

«Νομίζω όμως ότι εδώ έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια. Δεν αναφέρομαι στις διαφορετικές πολιτικές απόψεις, ούτε στην πολιτική κριτική. Κι αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί κανείς, και σε κανένα κόμμα του κόσμου».

Έτσι όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει η πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Στέφανο Τζουμάκα.

Τα στελέχη αυτά θα βρεθούν εκτός είτε με την θέληση τους, από την στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζεται θετικός να κάνει βήματα, πίσω είτε μέσω του πειθαρχικού συμβουλίου εφόσον περάσει η πρόταση του προέδρου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να υποχωρήσει καθώς αντιλαμβάνεται ότι μία τέτοια κίνηση την συγκεκριμένη στιγμή θα ακύρωνε όλη του η προσπάθεια να επιβάλλει κάτι καινούργιο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε στην Εκτελεστική Γραμματεία

Στην εισήγηση του στην Εκτελεστική Γραμματεία έκανε σαφές ότι η κατάσταση που μονοπώλησε τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα με χαρακτηρισμούς και ύβρεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε τα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν στο κόμμα.

Έδωσε ακόμα το στίγμα του για το πως θα λειτουργήσει το κόμμα το επόμενο. «Όπως συμβαίνει με κάθε νέα αρχή, είναι φυσικό να υπάρχουν αρρυθμίες και ορισμένα ζητήματα να απαιτούν διόρθωση στον τρόπο λειτουργίας μας. Σας λέω όμως ότι το κόμμα μας θα λειτουργεί συντεταγμένα, θεσμικά, συλλογικά. Θα λειτουργούμε με βάση το Καταστατικό και τις θέσεις μας».

Σε άλλο σημείο της εισήγηση του ανέφερε: «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του άλλου είναι ταυτοτικό ζήτημα για εμένα. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενότητας.

Αυτό που ζητώ από όλους και όλες, είναι να μην αμφισβητούν την εντιμότητα του κόμματος και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τη δική μου, ούτε και κανενός άλλου. Την αριστερή ηθική που πρέπει να την τιμούμε με τη συνολική μας εικόνα. Και κάνω μια έκκληση προς όλους. Να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Να χαμηλώσουν οι τόνοι. Να επιδείξουμε συντροφικότητα, να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Πρότεινε μάλιστα τα στελέχη που θα βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα να έχουν την έγκριση του γραφείου τύπου προκειμένου να μην υπάρχουν παραφωνίες.

Η στάση της Αχτσιόγλου

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου στην Εκτελεστική Γραμματεία κινήθηκε πάνω στην δήλωση που είχαν δημοσιοποιήσει πριν από δύο μέρες ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η ίδια.

«Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων» είπε η βουλευτής της Δυτικής Αττικής και πρόσθεσε : «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές».

Η συνάντηση με τον Τσακαλώτο και η νέα τάση

Νωρίτερα ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όπου ο πρώην υπουργός Οικονομικών λειτούργησε ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στην Ομπρέλα και τον νέο πρόεδρο.

Μετά την συνάντηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε μάλιστα ότι «είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: Του εξήγησα όμως ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια που έχει για τα σχέδια που έχω δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές.

Να το λύσει αυτό. Με άκουσε με θετικό τρόπο. Θα δούμε τι θα κάνει κι αν το λύσει αυτό θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε κ το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανό η όχι είναι η ενότητα. Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα, είπε θα το μεριμνήσει»,

Χθες πάντως έκανε την εμφάνιση της και μία νέα τάση -το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς -στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Διονύσης Τεμπονέρας και η Διάνα Βουτυράκου μαζί με αλλά 25 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν μία Πλατφόρμα όπου μεταξύ άλλων λένε : «Ούτε διάσπαση , ούτε σύγκρουση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο: Χτίζουμε βήμα βήμα ένα νέο ΕΣΥ – Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατευθύνονται σε λίγους
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον 4ο και τον 5ο όροφο, όπου έχουν παραδοθεί αναβαθμισμένες μονάδες νευροχειρουργικής, χειρουργικής και παθολογικής αλλά και τις εγκαταστάσεις στον 1ο και τον 3ο όροφο, όπου τα έργα ολοκληρώθηκαν πέρυσι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο
Βουλή: Live η συνεδρίαση για το πόρισμα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο – «Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο του υπομνήματός μου στην προκαταρκτική» λέει ο βουλευτής
Επεισοδιακή είναι η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το πόρισμα της προανακριτικής που προτείνει την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος στη Βουλή 1
Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για τον Τριαντόπουλο – «Συνενόχους στη συγκάλυψη δεν θα βρείτε» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος
Αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την προκαταρκτική εξέταση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο...
Συνεδρίαση της Βουλής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο