Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαπλοκή ζεί και βασιλεύει

Για διαπλοκή που ζει και βασιλεύει κάνουν λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία 22 σελίδων που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση και ουσιαστικά ανατρέπει τα δεδομένα στον τομές της ενημέρωσης.

Με την τροπολογία πέρα από το πράσινο φως που ανάβει σε συγχωνεύσεις συγκροτημάτων εις βάρος πιθανότατα των εργαζομένων – δημοσιογράφων θα επιτρέπει στους μεγαλοεκδότες – καναλάρχες να μπορούν πλέον να ελέγχουν και την διαφημιστική ροή.

Η Κουμουνδούρου φέρεται αποφασιμένη να αντιδράσει έντονα στην συγκεκριμένη τροπολογία που «πνίγει», όπως λένε, τα μικρά ή ανεξάρτητα ΜΜΕ και δίνει την “μεγάλη πίτα” στους μεγάλους παραδοσιακούς εκδότες.

Κατά της τροπολογίας τροπολογία τάσσονται ήδη ΜΜΕ που πρόσκεινται στη Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ ή ανήκουν στον «αντιμνημονιακό» χώρο ευρύτερα και για τα οποία η τροπολογία θα αποτελέσει ένα νέο πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης με την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης συνδυάζεται πιθανότατα και με την επικείμενη σύμφωνα με πληροφορίες συγχώνευση ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΥ γεγονός το οποίο το όποιο θα αλλάξει άρδην το σκηνικό στο χώρο του Τύπου με άγνωστες προς το παρόν προεκτάσεις και συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Οι σημερινοί κυβερνήτες με πρόσχημα το δημοψήφισμα, έριξαν την κυβέρνηση του Γιώργου

Όλα στο τραπέζι! – Στο Μαξίμου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Γιατί πήγε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Σταϊκούρας;

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι