Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε

12.01.2015 | 10:32
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

"Η κινδυνολογία ηττάται. Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε" με αυτό το λακωνικό σχόλιο η Κουμουνδούρου σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καθώς κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν πλέον με τον πιο σαφή τρόπο ότι δεν υφίσταται καν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στη Γερμανία, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψε μίνι εμφύλιος και πλειάδα κυβερνητικών αξιωματούχων (μεταξύ των οποίων η ίδια η κ. Μέρκελ), διεμήνυσαν κατηγορηματικά ότι η χώρα τους θέλει ενωμένη την Ευρωζώνη με την Ελλάδα μέλος της.

Μόνο εκπρόσωποι του αντιευρωπαϊκού και ρατσιστικού προς τη χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου κόμματος AfD επικρότησαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο περί του αντιθέτου, αναφέρουν, ενώ παράλληλα σημειώνουν σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκύψει “πλημμυρίδα δημοσιευμάτων και αναλύσεων” (τραπεζών, ινστιτούτων, οικονομολόγων κτλ) που σχεδόν όλα συμφωνούν πως δεν θα συνέφερε καμία χώρα μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών αναλύσεων επισημαίνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου δίνουν ιδιάιτερη σημασία και στις αναφορές μέσων διεθνούς ακτινοβολίας (Reuters, Die Zeit, Die Welt, Spiegel) τα οποία έχουν αναφερθεί σε διαρροές γερμανών πολιτικών παραγόντων και αξιωματούχων της Κομισιόν που διαβλέπουν διάθεση συμβιβασμού γερμανών και ευρωπαίων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Έτσι τονίζουν ότι μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτικών και αναλυτών προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ “ως τη μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης να επανεξετάσει την πολιτική της λιτότητας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version