Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι ανυπόληπτη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα γίνονται με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές, με στόχο να μετατοπιστεί η εφαρμογή των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων για μετά τις 25 Μαΐου, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι αυτή είναι και η μόνη έγνοια μιας κυβέρνησης εντελώς ανυπόληπτης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που παρίσταται στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις προσδοκώντας μάταια μια δήλωση στήριξης για να μπορέσει να διαχειριστεί επικοινωνιακά τη στρατηγική της ήττα.

Κατά συνέπεια, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια φτιασιδώματος του κυβερνητικού success story καταρρέει πλήρως, ενώ «στο τραπέζι των δήθεν διαπραγματεύσεων μπαίνουν συνεχώς νέες απαιτήσεις της τρόικας, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής εγκλωβισμού στο μνημόνιο που με πάθος υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς».

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής και της εκπόνησης μιας στρατηγικής ανάπτυξης, στη βάση της στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων και του κοινωνικού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: ”Μαγειρεύτηκαν” τα stress tests των ελληνικών τραπεζών

Κριτική “από αριστερά” στο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση περί κρίσεων

Τσίπρας: Μάχη ζωής και θανάτου οι ευρωεκλογές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3