Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ διαστρεβλώνει τις θέσεις του Αμερικανού πρέσβη

Απάντηση στη ΝΔ δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του όσον αφορά στα λεγόμενα του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή. 

«Καμία έκπληξη για το γεγονός ότι η ΝΔ διαστρεβλώνει τις θέσεις του Αμερικανού πρέσβη, στη γνωστή τακτική των fake news. Προσπαθεί να συσκοτίσει έτσι ότι ο  κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που υπογράφει επ’ αόριστον συμφωνία με τις ΗΠΑ για χρήση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΝΔ γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα έμπαινε ποτέ σε συζήτηση για επ’ αόριστον συμφωνία, αλλά είχε απορρίψει ακόμα και 5ετή ανανέωση. Για να συσκοτίσει, δε, την πραγματικότητα, τα χαλκεία της ΝΔ διαστρεβλώνουν τα λεγάμενα του Πρέσβη, που είπε επί λέξει: “Θα ήθελα να τονίσω προς τους συναδέλφους μου στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η γλώσσα της συμφωνίας δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα (“is not exceptional”). Αποτελεί λεκτικό που ευθυγραμμίζει τη συμφωνία με τους άλλους μας συμμάχους στο ΝΑΤΟ”. Από τη ΝΔ αυτό μεταφράζεται “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί από όσα συζητούνταν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”….».

Click4More ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Πάιατ;

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε τις διμερείς σχέσεις σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου και προώθησε την αμυντική συνεργασία στη βάση της σύγκλισης συμφερόντων, όχι στη λογική του «πιστού και δεδομένου συμμάχου». Ποτέ δεν θα διαπραγματευόμασταν νομικά δεσμευτική συμφωνία που παραχωρεί επ’ αόριστον δικαίωμα χρήσης ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μόνιμη δέσμευση για εμπλοκή της Ελλάδας σε σχεδιασμούς των ΗΠΑ, στην πρώτη γραμμή, σε μία περίοδο ψυχροπολεμικών εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως δέσμευση για αμερικανική στήριξη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». ​

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή