Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα Ηλιόπουλου και ορκίζεται την Παρασκευή

27.08.2024 | 13:12
ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα Ηλιόπουλου και ορκίζεται την Παρασκευή

Ορκωμοσία της νέας αλλά σύντομης σε διάρκεια, Βουλής των Ελλήνων της ΙΘ' Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, Κυριακή 28 Μαΐου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Πόπη Τσαπανίδου, όπως ήταν αναμενόμενο, θα λάβει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου μετά την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συνάντησή της με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου Μανώλη Καπνισάκη το πρωί της Τρίτης (27.08.24) η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε τελικά την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου και τώρα αναμένεται η ορκωμοσία της ως βουλευτής Επικρατείας του κόμματος την ερχόμενη Παρασκευή (30.08.24). 

Η κυρία Τσαπανίδου ήταν εξαρχής η πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του κ. Ηλιόπουλου.

Αύριο, Τετάρτη στη Βουλή αναμένεται να γίνει και θεσμικά η ενημέρωση. 

Η ίδια η Πόπη Τσαπανίδου σε ανάρτησή της αναφέρει ότι αποδέχεται την έδρα: 

 

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή. Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία», γράφει η Πόπη Τσαπανίδου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version