Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνηση επαναπροσέγγισης Πολάκη από Κασσελάκη – Προδιαγεγραμμένη η διαγραφή Λινού, δυσαρέσκεια στελεχών για Παππά

29.08.2024 | 06:29
ΣΥΡΙΖΑ: Κίνηση επαναπροσέγγισης Πολάκη από Κασσελάκη – Προδιαγεγραμμένη η διαγραφή Λινού, δυσαρέσκεια στελεχών για Παππά

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΧΑΝΙΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Με την απομάκρυνση της Αθηνάς Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνεται το παζλ των κινήσεων που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του τους βασικούς παίκτες του κόμματος ενόψει του συνεδρίου του κόμματος.

Μετά την συνεργασία με τον Νίκο Παππά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έστρεψε το ενδιαφέρον του στο πώς θα καταφέρει να επαναπροσεγγίσει τον Παύλο Πολάκη, τον οποίο προφανώς χρειάζεται για να είναι σίγουρος ότι δεν θα κινδυνεύσει για κανένα λόγο στο συνέδριο.

Μόνο που αυτή η διαδικασία στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ μία έδρα  – αυτή της Αθηνάς  Λινού – με αποτέλεσμα η ΚΟ να ανέρχεται σήμερα στους 34 βουλευτές.

Προδιαγεγραμμένη διαγραφή

Όλα έδειχναν ότι η διαγραφή της βουλευτού επικρατείας ήταν προδιαγεγραμμένη. Το newsit.gr από την περασμένη Κυριακή (25.08.2024) το πρωί είχε προϊδεάσει γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς οι καταγγελίες που έκανε ο Παύλος Πολάκης είχαν αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα σοβαρές από το νομικό γραφείο που είχε απευθυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Φυσικά για την διαγραφή της έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι στην πρόσφατη ΚΟ η Αθήνα Λινού καταψήφισε την εισήγηση του πρόεδρου, καθώς προφανώς και αυτή είχε λάβει τα μηνύματα που την ήθελαν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες (28.08.2024) στο LiveNews, επεσήμανε ότι… «Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whats app. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει και είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Αιχμές Κασσελάκη για Τσίπρα

Όσον αφορά στην υπόθεση για την οποία γίνεται διερεύνηση ο κ. Κασσελάκης φάνηκε να αφήνει αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Η Αθηνά Λινού τελικά κράτησε την έδρα και με μία αιχμηρή  ανακοίνωση τόνισε μεταξύ άλλων ότι…«Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μια ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής».

Φυσικά η εξέλιξη της απομάκρυνσης της Αθηνάς Λινού ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Παύλο Πολάκη. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο βουλευτής Χανίων εμφανίζεται ακόμα να επιμένει στην κριτική που είχε κάνει στον Στέφανο Κασσελάκη.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ πριν ή μετά το συνέδριο.

Αντιδράσεις στελεχών για τη στάση Παππά

Χθες πάντως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από στελέχη που στηρίζουν τον Νίκο Παππά, καθώς, όπως έλεγαν, δεν τους είχε ενημερώσει για την απόφαση του να συστρατευτεί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Οι ίδιοι άνθρωποι επέμεναν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και η απήχηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί αρκετά μέσα στο κόμμα.

Σε ότι αφορά τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την μετακίνηση του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι ο ίδιος εδώ και ένα μήνα τον είχε ενημερώσει για τα σχέδια του.

Το επιτελείο του προέδρου συνεχίζει να επιμένει πάντως ότι πίσω από την αμφισβήτηση του κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από την πλευρά του εμφανίζεται να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version