Συγκεκριμένα η επέμβαση της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, που με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τόνισε ότι “η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς”.
Στο ίδιο μήκος κύματος μάλιστα κινήθηκε και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης καθώς επισήμανε “Δεν συμφωνώ με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις. Ωστόσο, δηλώνω ότι δεν πρέπει να δείχνουμε καμία ανοχή στην παραβατικότητα”.
Και αν η Κουμουνδούρου εξακολουθεί να κινείται στο πνεύμα της αντιπολιτευτικής εποχής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ο “πασοκογενής” υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας να δηλώσει κόντρα στο κόμμα “φυσικά και καλύπτω αυτήν την ενέργεια”, εννοώντας την αστυνομική επιχείρηση, λέγοντας επίσης με νόημα ότι “δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και η κίνηση “Πράττω”, την οποία έχει συστήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και μέλος της οποίας είναι ο κ. Τόσκας σε ανακοίνωση της αναφέρει “Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με την επέμβαση του διοικητή της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής, ασχολείται με τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο οποίος επιτελεί έργο στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας”.
Από την εσωκομματική αντιπαράθεση που ξέσπασε δεν μπορούσε να λείψει και η κίνηση των “53+” η οποία με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της commonality.gr τάχθηκε κατά της αστυνομικής επέμβασης λέγοντας “Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε διαλέξει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να νικήσουν η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα και η δημοκρατία. Όσοι δικαιολογούν το χθεσινό χτύπημα σε “αλληλέγγυους” και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρουν απέναντί τους. Είναι αυτονόητο δε ότι οι διώξεις των “αλληλέγγυων” θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα”.
Και όλα αυτά ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, που απ΄ότι φαίνεται θα μετατραπεί σε ένα πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ “κομματικών” και “πασοκογενών” για τη νέα φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ με το κυρίαρχο “προεδρικό” μπλοκ να επιχειρεί να κρατήσει τις ισορροπίες με σκοπό τη συνοχή και την ενότητα.