Σάββατο, 7 Σεπτ.
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Με σκληρό πολιτικό κείμενο «κατεβαίνουν» οι «87» στην Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Με σκληρό πολιτικό κείμενο «κατεβαίνουν» οι «87» στην Κεντρική Επιτροπή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση την Παρασκευή (6/9/24) οι «87» του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγουν» τα χαρτιά τους στην κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου (7/9/24)…

Οι πληροφορίες του newsit.gr μιλούν για ένα ιδιαίτερα σκληρό πολιτικό κείμενο από τους «87» του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο θα «κατέβουν» στην Κεντρική Επιτροπή. 

Αυτό που θα ζητηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη είναι να προχωρήσει σε εκλογές. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ωστότο ότι θα γίνουν δυο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις – κείμενα: Ένα από τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη και ένα από τους διαφωνούντες. Όμως και οι δύο, θα έχουν το ίδιο περιεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αν δεν περάσει το αίτημα για εσωκομματικές εκλογές, αναμένεται να προχωρήσουν σε κοινό κείμενο, με την προγραμματική τεκμηρίωση της μομφής, καθώς έτσι προβλέπεται από το καταστατικό.

Με δεδομένο ότι το καταστατικό προβλέπει μυστική ψηφοφορία, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά…

Όλα αυτά, σε ένα αρκετά τεταμένο κλίμα, καθώς έχουν πάει… στον «κουβά», οι περισσότερες προτάσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για αλλαγές στο καταστατικό.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι δεν αναμένεται να καταργηθεί η Πολιτική Γραμματεία. Επίσης, δεν θα αλλάξει το όνομα της Κεντρικής Επιτροπής σε «Εθνικό Συμβούλιο» και δεν θα αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τους βουλευτές, μία από τις «εμβληματικές» αλλαγές που πρότεινε για το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όσο για την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα έχει πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο όργανο, όμως τις διαδικασίες δεν θα παρακολουθεί εκπρόσωπος του προέδρου, όπως ήθελε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το θέμα της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμφθηκε για το συνέδριο του κόμματος, ενώ πληροφορίες λένε ότι απορρίφθηκε κατ’ αρχήν η ονομασία «Συνασπισμός».

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 200 μέλη και όχι από 300 που είναι τώρα, αλλά ο αριθμός των μελών δεν θα μειωθεί στους 150 όπως είχε εισηγηθεί ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προτείνει μεταξύ άλλων το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς», ενώ ταυτόχρονα έθετε όριο τριών εκλόγιμων θητειών των βουλευτών. Όποιος θα επιθυμούσε να εκλεγεί για τέταρτη θητεία θα έπρεπε – σύμφωνα με την πρόταση Κασσελάκη – να αλλάξει Περιφέρεια.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις