Σάββατο, 5 Οκτ.
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Μετατίθεται για λίγες ημέρες αργότερα το Συνέδριο – Θα γίνει 8 με 11 Νοεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Μετατίθεται για λίγες ημέρες αργότερα το Συνέδριο – Θα γίνει 8 με 11 Νοεμβρίου

Άλλαξε τελικά η ημερομηνία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 1η με 3 Νοεμβρίου.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετατίθεται για λίγες ημέρες αργότερα, στις 8 με 11 Νοεμβρίου. 

Η απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος σήμερα, Σάββατο (05.10.24) το πρωί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη διαφώνησε με την μετάθεση της ημερομηνίας. 

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη τονίζει πως δεν γίνεται να αλλάζουν οι κανόνες και αφήνουν αιχμές κατά των «87», επισημαίνοντας πως επειδή έχουν την πλειοψηφία, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν και ό,τι θέλουν.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη αίθουσα, η οποία θα χωρέσει όλους τους συνέδρους, γι΄ αυτό και άλλαξε το πλάνο της διεξαγωγής του. 

Συγκεκριμένα, η εισήγηση προς την ΚΕ είναι να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11). Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι στις 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

Στο μεταξύ, στις 11 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στις αυριανές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το βίντεο με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, δίχως όμως να το λέει ξεκάθαρα. 

Όπως επισημαίνουν στελέχη της ομάδας των «87» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδειξε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αρχικά το συνέδριο και οι συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν σε αυτό, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και ο ίδιος να επανέλθει στην ηγεσία χωρίς εκλογές.

«Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!” “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις