Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μισή διαγραφή Πολάκη και ακροβασίες Κασσελάκη για να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση

Την απόλυτη εξάρτησή του από τον Παύλο Πολάκη έδειξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος, λίγες ώρες μετά την αποπομπή του «αψύ Σφακιανού», ο οποίος νωρίτερα είχει επιτεθεί με σκαιότατο τρόπο σε συνεργάτη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε με την τοποθέτησή του ότι αναγκάστηκε να θέσει εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τον αμετανόητο έως αυτή την ώρα Παύλο Πολάκη, μετά την ψυχολογική κατάρρευση της Αθηνάς Λινού η οποία έγινε μάρτυρας του περιστατικού ξεσπώντας σε λυγμούς.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης δεν έκανε μόνο την Αθηνά Λινού να κλάψει αλλά και την γυναίκα στην οποία επιτέθηκε, την συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη και παρά το γεγονός ότι το προεδρείο της επιτροπής, όπου βρισκόταν, του έλεγε ότι η γυναίκα αυτή έχει πρόβλημα υγείας, εκείνος συνέχιζε την παραληρηματική του επίθεση εναντίον της.

Το νταηλίκι του Παύλου Πολάκη σε μια επιστήμονα που δεν δικαιούτο να πάρει τον λόγο εκ της θέσεώς της, φαίνεται ότι είναι μια μικρή λεπτομέρεια για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επί της ουσίας έπλεξε το εγκώμιο Πολάκη κλείνοντας την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και από τα λεγόμενά του φάνηκε ότι ο Παύλος Πολάκης μπορεί να τέθηκε εκτός Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι εκτός κόμματος.

«Αισθάνομαι άσχημα», είπε, «για την απόφαση που αναγκάστηκα να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα μου μιλούσαν για αυτόν».

Και κατέληξε: «Αλλά στη Βουλή πρέπει να είμαστε θεσμικοί. Και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια και η ΝΔ έχει προσβάλλει το χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις».

Ενδεχομένως να υπάρχει ακόμα ένας λόγος που ο Στέφανος Κασσελάκης θα κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά την αποπομπή Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αν διατηρηθεί το τεταμένο κλίμα με κορυφαία στελέχη του κόμματος, με τα οποία διαφωνεί και είναι και βουλευτές, και κάποιοι εξ’ αυτών αποχωρήσουν, τότε δεν αποκλείεται να δούμε το ΠΑΣΟΚ να γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για τη Σύνοδο του Λονδίνου: Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της
Το Μέγαρο Μαξίμου
Νίκος Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη: Εργαλειοποιούν και παραποιούν την πραγματικότητα πάνω στο τραγικό δυστύχημα
«Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης σε συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή