Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος να απαντήσουν για τις καταγγελίες Σκούμα και για τη Greek Mafia

Μια σειρά από ερωτήματα θέτει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποπομπή του Κωνσταντίνου Σκούμα από τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

«Τα ερωτήματα για τους κ. Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου από τις καταγγελίες του αποπεμφθέντος Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Σκούμα είναι πολύ συγκεκριμένα και όσο και να σωπαίνουν θα αναγκαστούν να απαντήσουν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Ποια είναι τα κέντρα εξουσίας που παρεμβαίνουν στην Αστυνομία; Τι σχέση έχουν με τις αποκαλύψεις για εμπλοκή της Greek Mafia στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ; Ποιες είναι οι αδιαφανείς και αντισυνταγματικές ενέργειες που καταγγέλλει; Θα συναινέσει η ΝΔ στην άμεση κλήση του κ. Σκούμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δοθούν απαντήσεις;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «σε κάθε περίπτωση, η δικαιολογία πως απέπεμψαν τον κ. Σκούμα γιατί κάποιοι “δεν έκαναν όπως πρέπει το καθήκον τους ενάντια στη διαφθορά” είναι τουλάχιστον γελοία, αφού οι Μητσοτάκης – Θεοδωρικάκος τον έκαναν αρχηγό και του ανανέωσαν μάλιστα τη θητεία πριν ένα μήνα».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι