Δευτέρα, 9 Σεπτ.
31oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ – Νικόλας Φαραντούρης: Σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος – Δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ – Νικόλας Φαραντούρης: Σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος – Δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε εκ νέου ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νικόλας Φαραντούρης, σημειώνοντας μάλιστα πως δέχεται ισχυρές εισηγήσεις από φίλους.

«Είναι πρωτοφανής η έκπτωση ενός πολιτικού αρχηγού και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο Νικόλας Φαραντούρης, στα Παραπολιτικά 90.1 στην πρώτη του τοποθέτηση έπειτα από τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως θα «περίμενε μεγαλύτερη πολιτική οξυδέρκεια ώστε να αποφευχθεί από την ίδια την ηγεσία».

Ο κ. Φαραντούρης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εμφανίστηκε θετικός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά, δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις από φίλους σε όλη την Ελλάδα. Αν μπορώ να αποτελέσω έναν κεντρομόλο πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα αρχηγιλίκια και τα προεδριλίκια, αν μπορούμε και όποιος μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο πόλο γιατί έχουν επικρατήσει φυγόκεντρες τάσεις όλο αυτό τον καιρό, με χαρά θα τον έπαιζα προς όφελος της παράταξης και εν πάση περιπτώσει  χάριν της εξωστρέφειας και της πολιτικής αντιπαράθεσης διότι αρκετά με τα προσωπικά, αρκετά με τα κουτσομπολιά», κατέληξε.

Σημειώνεται, πως και πριν από αυτές τις εξελίξεις ο Νικόλας Φαραντούρης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου την πιο αξιοπρεπή λύση σε αυτή τη συγκυρία.

«Αν η προσφυγή στα μέλη μας ήταν κάποια λύση για την εκτόνωση της κρίσης και της εσωστρέφειας, απάντησα ότι σίγουρα δεν είναι μία ιδανική λύση, είναι όμως μία κάποια λύση. Ίσως η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή. Δεν το εισηγούμαι ως ιδανική λύση, αλλά ως βέλτιστη δυνατή. Αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας, απαξίωσης και φθοράς πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις