Κυριακή, 8 Σεπτ.
27oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν να στήσουν κάλπες για την πρόταση μομφής – Ο Κασσελάκης έφυγε από την Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν να στήσουν κάλπες για την πρόταση μομφής – Ο Κασσελάκης έφυγε από την Κεντρική Επιτροπή

Ο… μύλος συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να “τραβάει” για ώρες και τον Στέφανο Κασσελάκη να εμφανίζεται ενοχλημένος από τη διαδικασία, αφού αργά το βράδυ έγινε ψηφοφορία για το αν η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα είναι μυστική ή όχι! Τελικά θα στηθούν κάλπες και η ψηφοφορία θα γίνει την Κυριακή, 10:00 με 13:00.

Και ενώ η ώρα έδειχνε λίγο πριν από τις 22:50 το βράδυ του Σαββάτου (07.09.2024), ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να βγεί από την αίθουσα όπου συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί. 

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε πως «όταν αποφασίσουν, πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν την πρόταση μομφής, θα επιστρέψω».

Αφού τελείωσαν οι ομιλίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία για το αν η… ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη θα είναι μυστική ή όχι. Αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε τον πρόεδρο του κόμματος, που αποφάσισε να αποχωρήσει και κανείς δεν ήξερε αν και πότε θα επιστρέψει. 

Λίγο πριν τις 23:00, η ψηφοφορία για την… ψηφοφορία έβγαλε αποτέλεσμα και θα είναι μυστική! Υπέρ του να στηθούν κάλπες για την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη τάχθηκαν 122 (από τα 212) μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και κατά, 86, ενώ υπήρχαν και 4 λευκά. Έτσι, η εσωκομματική αντιπολίτευση… κέρδισε και στήνονται κάλπες.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θυελλώδης από την πρόταση στιγμή, με 100 στελέχη να ζητούν από νωρίς το πρωί εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο κι αν θα του… άρεσε, όπως είπε, δεν σήκωσε το γάντι. Προκάλεσε τα στελέχη της ΚΕ να του κάνουν πρόταση μομφής. Και τόνισε πως θέλει να αλλάξει το κόμμα γιατί «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». 

«Ενώ εμείς η αξιωματική αντιπολίτευση και πέρυσι και εφέτος έπρεπε να πούμε στη ΝΔ “φύγετε” κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρο τους “φύγετε”. Ζούμε αυτό που έχει πει ο Αντόνιο Γκράμσι “το παλιό έχει πεθάνει και το νέο ακόμη δεν έχει γεννηθεί. Η φύση του νέου είναι να γεννιέται. Η μάχη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη”», είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του.

Παράλληλα, έκανε σαφές, ότι δεν θα πάει σε εκλογές και αν θέλουν τα στελέχη, μπορούν να του κάνουν πρόταση μομφής. Και το έκαναν… 

«Πλήρη τρήση της νομιμότητας. Καταθέσετε πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό. Όχι κρυφά, κοιτώντας τον κόσμο στα ματιά», είπε.

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε,. όπως αναμενόταν, την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ως… εγωπαθή, ενώ ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει τους τόνους και να μην αλλάξει το όνομα του κόμματος. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις