Τρίτη, 27 Αυγ.
31oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης καρατoμεί τον Σωκράτη Φάμελλο αλλά εκείνος δεν παραιτείται – Σε εξέλιξη η ΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης καρατoμεί τον Σωκράτη Φάμελλο αλλά εκείνος δεν παραιτείται – Σε εξέλιξη η ΚΟ

Μια εκρηκτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε εξέλιξη στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετέχει μέσω zoom. Όπως ήδη μετέδωσε το newsit.gr ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε να «καρατομήσει» τον Σωκράτη Φάμελλο από πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκείνος δεν παραιτείται!

Ο Σωκράτης Φάμελλος σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr δεν παραιτείται επικαλούμενος διαδικαστικά θέματα και θέτει υποψηφιότητα ξανά για πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας απέναντι στον Νίκο Παππά.

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.

Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα. Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου».

Η εισήγηση Κασσελάκη

Νωρίτερα, ανακοινώνοντας τις αλλαγές και απευθυνόμενος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης είπε: «Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή. Και σε αυτήν τη νέα πορεία εισηγούμαι μια νέα σύνθεση για το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης, η οποία πιστεύω θα ενισχύσει την αποδοτικότητά μας ως Ομάδα αλλά και τη δύναμη πυρός μας. Προτείνω λοιπόν την θέση του Επικεφαλής της Κοινοβουλετικής μας Ομάδας να αναλάβει ο Νίκος Παππάς».

Και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σωκράτη Φάμελλο για την άψογη συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους 11 μήνες. Σε μια δύσκολη περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εκπροσώπησε επάξια τον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.  Έχω ζητήσει από τον Σωκράτη να με βοηθήσει στη σύνθεση του κυβερνητικού μας προγράμματος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να είναι ενεργός για το καλό της κοινωνίας μας».

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη και Διευθυντής της Κ.Ο παραμένει ο Θάνος Μωραΐτης. «Για τις θέσεις των τριών Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων προτείνω τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη. Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο προτείνω τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου. Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου».

Οι αλλαγές στο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μονόδρομος για τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς ο Σωκράτης Φάμελλος είχε εκφράσει την διαφωνία του για πολλά θέματα ενώπιον του Προέδρου ενώ φέρεται να είναι και ένας από εκείνους που μπορεί να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου αν γίνουν εσωκομματικές εκλογές. 

Ταυτόχρονα από το πρωί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σε άλλα επίπεδα καθώς η Πόπη Τσαπανίδου έκλεισε τον δρόμο του Στέφανου Κασσελάκη προς την Βουλή καθώς αποδέχθηκε την θέση ως πρώτη επιλαχούσα του παραιτηθέντος βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου. 

Επίσης, νωρίτερα η Αθηνά Λινού η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Παύλου Πολάκη έστειλε εξώδικο στον σφακιανό πολιτικό καλώντας τον να αποσύρει τις αναρτήσεις που έχει κάνει εις βάρος της με τον ίδιο να απαντά αρνητικά. 

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Συνιστώ σε όλους μας ψυχραιμία, διαχωρισμό του σημαντικού από το ασήμαντο και ανεκτικότητα. Είμαστε πολιτικοί. Και οι πολιτικοί κρίνονται πολύ σκληρά και συχνά πολύ άδικα στη δημόσια σφαίρα. Η νοσηρότητα που υπάρχει σήμερα στον δημόσιο διάλογο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίσει να αποπροσανατολίζει από το πολύ σημαντικό έργο που έχουμε να επιτελέσουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στη νέα σύνοδο που αρχίζει. Το επισημαίνω γιατί μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει. Κάθε σημαντική πολιτική μας πρόταση επισκιάζεται από το κουτσομπολιό».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο χυδαίος αποπροσανατολισμός που έχει προωθήσει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας με επιθέσεις στο πρόσωπό μου, δεν μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτείται από δικά μας στελέχη. Δική μας δουλειά είναι να ελέγχουμε στη Βουλή και να προτείνουμε στην κοινωνία». 

Έστειλε μήνυμα λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό. Καλώ επίσης όλες και όλους σε ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα τηρήσουν την απόφαση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, του Συνεδρίου,  της Κεντρικής Επιτροπής – όλες αυτές τις αλλεπάλληλες αποφάσεις οι οποίες με έχουν εξουσιοδοτήσει να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία μίας μεγάλης προοδευτικής κυβερνητικής παράταξης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές».

Κλείνοντας είπε: «Η βάση με εξέλεξε πριν από 11 μήνες για τριετή θητεία. Η αμφισβήτηση της ηγεσίας μου άρχισε από την πρώτη εβδομάδα. Εκδηλώθηκε στην ανούσια διπλή διάσπαση. Εκδηλώθηκε πάλι με την αμφισβήτησή μου στο συνέδριο του κόμματος. Εκδηλώθηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές με ατζέντα για συγκολλήσεις με αλλά κόμματα και άλλες ηγεσίες. Εκδηλώνεται τώρα με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των κομματικών μέσων από εκείνους που γνωρίζουν ότι δεν ήταν βιώσιμα ούτε με τη διπλάσια χρηματοδότηση. Συν προσωπικές ατζέντες και σενάρια μομφής, την ώρα που εξορθολογίζουμε το κομμα και ανανεωνόμαστε, την ώρα που έχουμε αποκαλύψει το εφιαλτικό για την κοινωνία αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι, δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να ρευστοποιηθεί. Δεν θα αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να συμβιβαστεί. Και δεν θα αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνει πίσω. Προσωπικά, είμαι έτοιμος να δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Πανέτοιμος. Και προσκαλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες που θέλουν αξιοκρατία, που θέλουν μια σύγχρονη Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, να γραφτούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και συστρατευθούν σε αυτήν την πορεία, τον δύσβατο αλλά τίμιο δρόμο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις