Παρασκευή, 23 Αυγ.
29oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης βρίσκεται σε σύγχυση» απαντά η ομάδα των «87» – Σε νέα κρίση το κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης βρίσκεται σε σύγχυση» απαντά η ομάδα των «87» – Σε νέα κρίση το κόμμα

Ο διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος μετά μάλιστα την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την αποχώρηση των «87», αλλά και την επίθεση που δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Παύλο Πολάκη.

Οι τόνοι παραμένουν υψηλοί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να κατηγορεί την ομάδα των 87 ότι «πάλι έδωσαν ανάσες στο καθεστώς Μητσοτάκη» και τον Παύλο Πολάκη να τον αμφισβητεί ανοικτά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο κόμμα. 

Η ομάδα των «87» μέσω πηγών απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας ότι βρίσκεται σε σύγχυση και τον κατηγορεί να εσωστρέφεια.  Αναφέρουν μάλιστα ότι χάρη στις δικές τους πιέσεις, αν και αυτό δεν άρεσε στον Στέφανο Κασσελάκη, θα πληρωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Ειδικότερα πηγές της ομάδας των «87» αναφέρει τα εξής:

«Τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού .

Άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι.

Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους.

Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης σήμερα, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν».

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επιτεθεί ανοικτά στην ομάδα των «87» και χαρακτήρισε την ανακοίνωση που εξέδωσαν ως «μια ανακοίνωση και μια στάση λυπηρή και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων».

Αντίθετα δεν θέλησε να αντιπαρατεθεί με τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας πως «μίλησε σε πολιτική βάση» και υποσχέθηκε πως ερευνά το θέμα της Αθηνάς Λινού, ενώ ανέφερε πως θα συναντηθεί μαζί του.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης ήταν ο πρώτος που άνοιξε τον χορό της αμφισβήτησης θέτοντας ανοικτά θέμα ηγεσίας καθώς όπως είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση.

Να σημειωθεί ότι αποχώρησαν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οκτώ μέλη του οργάνου εκφράζοντας την συνολική τους διαφωνία με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, καταθέτοντας, ταυτόχρονα, δικό τους κείμενο.

Το κείμενο υπογράφουν οι εξής: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ειρήνη Συμεωνίδου και Ζωή Καρκούλια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις