Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη – Σε 15 μέρες αποφασίζεται η ημερομηνία των εκλογών

08.09.2024 | 16:08
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ, στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη – Σε 15 μέρες αποφασίζεται η ημερομηνία των εκλογών

Ο “έκπτωτος” Στέφανος Κασσελάκης, μετά την πρόταση μομφής που πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Στη θέση του, στη Θεσσαλονίκη, θα πάει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς.

Αυτή ήταν η απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από σχεδόν δυο ημέρες συνεδρίασης, όπου κατατέθηκε και πέρασε (με 163 υπέρ και 120 κατά) η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ως πρόεδρος σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί μια πρόταση μομφής, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ. Ο Νίκος Παππάς, τον οποίο πρόσφατα ο νυν πρόεδρος του κόμματος τοποθέτησε επικεφαλής της ΚΟ στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, ανέλαβε αυτόν τον ρόλο. 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έριξε αυλαία στις εργασίες της και θα συνεδριάσει ξανά σε 15 μέρες για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα ως τις νέες εκλογές για τον πρόεδρο του κόμματος και το πότε θα γίνει το έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Επίσης, θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου.

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει άμεσα το συνέδριο του κόμματος, το αργότερο σε τρεις μήνες. Εκεί αναμένεται να κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία και θα γίνει και μια πολιτική συζήτηση. 

Σε ό,τι φορά στις υποψηφιότητες, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης, ενώ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Πολλοί, επίσης, θεωρούν πιθανή μια υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου αλλά ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και όταν ρωτήθηκε μετά την Κεντρική Επιτροπή, δεν θέλησε να απαντήσει.

Επίσης, τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία, για να καθορίσει τον οδικό χάρτη των διαδικασιών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version