Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» θέλουν τον Διονύση Τεμπονέρα για πρόεδρο – Έτοιμος για την ηγεσία και ο Νίκος Παππάς

16.09.2024 | 07:21
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» θέλουν τον Διονύση Τεμπονέρα για πρόεδρο – Έτοιμος για την ηγεσία και ο Νίκος Παππάς

Δεύτερη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα ακούγεται όλο και περισσότερo στην ομάδα των “87” για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Ο γνωστός εργατολόγος, ο οποίος πριν από κάποιο καιρό αποχώρησε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνεται από πολλούς ως ο αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη.

Και αυτό γιατί ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει απόλυτο σεβασμό στα όργανα και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το όνομα του είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αριστερά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αυτοί που στο παρελθόν είχαν διαφωνήσει μαζί του, τώρα βλέπουν με θετικό μάτι το να θέσει υποψηφιότητα, αφού θεωρούν ότι έχει και πολλές πιθανότητες να κερδίσει.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται, όπως φαίνεται, έτοιμος για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες επιχείρησε να δείξει ότι δεν φοβάται το 13-0 του ειδικού δικαστηρίου σε μία ενδεχόμενη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.

Πιο συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι: «Το ποσοστό του ελληνικού λαού που έχει εμπιστοσύνη στη δικαστική εξουσία είναι γύρω στο 15 με 20%. Είναι πρωτοφανές ποσοστό. Θα ήθελα να πω στον κ. Μητσοτάκη, αν διαβεί αυτό το Ρουβίκωνα, να του προτείνω ειλικρινώς τον νόμο για τον οποίο έσυρε εμένα στα ειδικά δικαστήρια να το μετονομάσουμε στην πολιτική καθομιλουμένη και να τον λέμε “νόμο Μητσοτάκη – Παππά”.

Διότι ο κ. Μητσοτάκης τον έχει εφαρμόσει ανελλιπώς από το 2019 και μετά. Με μια μόνο εξαίρεση: κατάργησε την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών να καταβάλλουν το τίμημα των αδειών.

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχει αποφανθεί και ο ελληνικός λαός γι’ αυτή τη μεθόδευση. Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο είχε στη βάση του ένα δούναι και λαβείν με δικαστικούς και το έχω δηλώσει κι εγώ δημόσια. Και είμαι βέβαιος ότι έχει καταλάβει και ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει καταναλωθεί αυτό το επιχείρημα ως προϊόν και θα πάμε παρακάτω και θα αντιπαρατεθούμε πολιτικά, όταν χρειαστεί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version