Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοταχώς προς διάσπαση – Στην Αμερική παραμένει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοταχώς προς διάσπαση – Στην Αμερική παραμένει ο Στέφανος Κασσελάκης

Μονόδρομος είναι πλέον η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την επιδιώκει καθώς δεν φαίνεται καμία διάθεση συναίνεσης με τα στελέχη που απαρτίζουν την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Τα όργανα άρχισαν από νωρίς με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου με επιστολή του στον Πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη να ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη ο οποίος είπε ευθέως ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος του έδειξε επί της ουσίας την πόρτα της εξόδου.

Η Κουμουνδούρου όμως προχώρησε και σε «αποκαλύψεις» μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα το πρωί στον ΣΚΑΙ με πηγές από το κόμμα να αναφέρουν ότι οι επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τυχαίες δεν είναι και να επισημαίνουν ότι υπάρχει σχέδιο από τα εν λόγω στελέχη που ετοιμάζουν νέο κόμμα και ότι γι’ αυτό επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον νέο πρόεδρό του.

Επικαλούμενες τις δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα, οι ίδιες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αποκάλυψαν» ότι το όνομα του νέου κόμματος θα είναι: «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά».

Και μέσα σε όλα αυτά θέση πήρε και ο Πάνος Καμμένος για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτησή του στα social media ο Πάνος Καμμένος παρομοιάζει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με ψυχιατρικό ίδρυμα. Έγραψε: «ΣΥΡΙΖΑ : Ως τέως εταίρος δηλώνω ότι την διοίκηση του φρενοκομείου την ανέλαβαν οι τρόφιμοι…»

Η συνέχεια θα δοθεί το βράδυ καθώς ο κ. Κασσελάκης έχει παραχωρήσει συνέντευξη στον ΑΝΤ1 με την οποία ζητεί από τους συντρόφους του να ξεκομπλαριστούν. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις