Κυριακή, 8 Σεπτ.
30oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής, οργισμένος ο Κασσελάκης – «Οι γραφειοκράτες έβαλαν κουκούλες στα μέλη της ΚΕ»

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής, οργισμένος ο Κασσελάκης – «Οι γραφειοκράτες έβαλαν κουκούλες στα μέλη της ΚΕ»
Eurokinissi

Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Κυριακής (8.9.24).

«Είμαι λυτρωμένος διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του με 163 «Ναι» σε σύνολο 286 μελών της ΚΕ που ψήφισαν.

«Όσα πέρασα ένα χρόνο τώρα, τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο, η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος και οι διάφορες φράξιες να επιστρατεύσουν που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, καταφεύγοντας ακόμα και να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της, φορώντας τους κουκούλα», υπογράμμισε.

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, καταχειροκροτούμενους από υποστηρικτές του.

Όπως ανακοινώθηκε, 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και 120 την καταψήφισαν. Δύο μέλη ψήφισαν λευκό, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο.

Στη διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν οι «87» και στήριξε ο Παύλος Πολάκης, ψήφισαν επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος 286 μέλη. Στην αίθουσα ψήφισαν 210 μέλη, τηλεφωνικά ψήφισαν 76, ενώ εννέα μέλη δεν βγήκαν στο τηλέφωνο και ως εκ τούτου δεν συμμετείχαν στη διαδικασία. Αρχικά είχαν ψηφίσει τηλεφωνικά 64 άτομα και στη συνέχεια ψήφισαν ακόμα 12.

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, όπως προβλέπει το καταστατικό, θα πρέπει να διοργανώσει έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις