Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης, Κασσελάκης και «87» ακονίζουν μαχαίρια πριν τη μεγάλη μάχη στην ΚΕ

02.09.2024 | 07:10
ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης, Κασσελάκης και «87» ακονίζουν μαχαίρια πριν τη μεγάλη μάχη στην ΚΕ

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την μεγάλη μάχη που θα δοθεί στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα στρατόπεδα παραθέτουν τα όπλα τους και βάζουν πολιτικές νάρκες. Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο άλλωστε θα κριθούν πολλά, τόσο για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το πολιτικό μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ προφανώς θα διαφανεί εάν υπάρχει λόγος για την διεξαγωγή του συνεδρίου στις αρχές Οκτωβρίου.

Έτσι χθες Κυριακή (1.9.2024) ο Παύλος Πολάκης δήλωσε “παρών” στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πλευρά των “87” άφησε να εννοηθεί ότι τίποτα δεν αποκλείει την ανεξαρτητοποίηση περισσότερων των δέκα βουλευτών. Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανιζόταν για άλλη μία φορά να επιτίθεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας τον να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις.

«Η εβδομάδα της μπλόφας»;

Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι “η εβδομάδα της μπλόφας” καθώς κάθε πλευρά τραβάει τα πράγματα στα άκρα προκειμένου να οριοθετήσει τον χώρο της. Και όσο και αν η τακτική αυτή φαίνεται λογική για τις δύο πλευρές – τους “87” και τον Παύλο Πολάκη – η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη μοιάζει παράλογη την στιγμή που «καίγεται το σπίτι του», δηλαδή η Κουμουνδούρου.

Και αυτό γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυτό του Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρά την διαγραφή της Αθηνάς Λίνου εμφανίζεται να κλιμακώνει την επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας παράλληλα αποστάσεις και από τους “87”.

Σε ανάρτηση του ο βουλευτής Χανίων αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρειάζεται σκληρή αντιπολίτευση και μιλώντας για τον πρόεδρο του κόμματος του πρόσθεσε: “Αυτό τον σκοπό δεν τον εξυπηρετεί: Ούτε η πολιτική του ενός ανδρός αρχή που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, των ασύνδετων βιντεακίων στα social, της επίδειξης της προσωπικής ζωής, των προσωπικών επιλογών του πλούτου που σκεπάζουν και οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατί δεν το ακούει η κοινωνία. Ούτε τα σχέδια κάποιων να φύγουν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν την εικόνα διάλυσης που χρειάζεται για να καρπίσουν τα σενάρια της «κεντροαριστεράς της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»”, προσθέτει με νόημα.

Καταλήγοντας, μάλιστα, ο βουλευτής Χανίων τόνισε ότι “Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ 6-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!! Θα είμαι παρών!”.

Η ανάρτηση αυτή προφανώς δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς οι περισσότεροι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούσαν ότι ο βουλευτής Χανίων θα ανασκεύαζε μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Λινού.

Όσοι όμως τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι ήταν αναμενόμενο, καθώς ο Παύλος Πολάκης διαφωνεί στην πραγματικότητα με την λογική που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα προσωποπαγές κόμμα χωρίς την λειτουργία των οργάνων. Με δεδομένο ότι ο βουλευτής Χανίων είναι γέννημα θρέμμα της Αριστεράς, οι απόψεις αυτές τον βρίσκουν καθ’όλα αντίθετο, καθώς, όπως λέγεται, του θυμίζουν το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Φυσικά εδώ προκύπτει το μεγάλο ερώτημα, εάν ο Παύλος Πολάκης θα συνταχθεί με τους “87” προκειμένου να εξωθήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη εκτός κόμματος και εάν οι διαφωνούντες θα βάλουν προϋποθέσεις για να προχωρήσουν σε μία τέτοια διαδικασία.

Όλα είναι πιθανά

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι όλα είναι πιθανά εάν δεν τεθούν όροι και δεν υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις και από τις δύο πλευρές.

Στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ο φόβος αυτός και γι αυτό επεξεργάζονται ιδέες για το πώς ο Παύλος Πολάκης θα μπορούσε να υπαναχωρήσει. Οι σκέψεις που υπήρξαν αρχικά ήταν να κάνει κάποια δήλωση προκειμένου μετά το συνέδριο να βρεθεί και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα σενάρια αυτά δεν ευδοκίμησαν.

Μέχρι αυτή την στιγμή κανείς δεν γνωρίζει εάν ο Βουλευτής Χανίων θα προχωρήσει στην πρόταση μομφής, αλλά και τι θα γίνει εάν τελικά κατατεθεί, καθώς με βάση το άρθρο 20 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση αμφισβήτησης μπορεί να περάσει μόνο με 151 ψήφους στους 300 και όχι με την πλειοψηφία των παρόντων. Προφανώς έχει σημασία ποιος θα καταφέρει να κινητοποιήσει τα περισσότερα μέλη της ΚΕ.

Ο επικεφαλής της ΚΟ, Νίκος Παππάς, μέχρι πρότινος εμφανιζόταν να ελέγχει ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών της ΚΕ. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως κάποια στελέχη εμφανίζονται να τον εγκαταλείπουν και να πηγαίνουν στους “87”, καθώς θεωρούν ότι παίζει προσωπικό παιχνίδι.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στην τακτική της ανάδειξης του Αλέξη Τσίπρα ως βασικού του αντιπάλου, ενώ ο Παύλος Πολάκης μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Μέσα από μία συνέντευξη που έδωσε στην Real News ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στον Αλέξη Τσίπρα και του «πέταξε το γάντι», πολώνοντας έτσι το κλίμα με τους «τσιπρικούς» και ευρύτερα τους “87”, τους οποίους καλεί να τον αμφισβητήσουν επίσημα στην ΚΕ. Με τον τρόπο αυτό απορρίπτει το αίτημα Γεροβασίλη να προκαλέσει κάλπες με δική του πρωτοβουλία, εκ της ηγετικής του ιδιότητας και ευθύνης για να δώσει λύση στο δράμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έχει γράψει το newsit.gr κατ’ επανάληψη, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απαντήσει όσος και αν προκληθεί, όσες κατηγορίες και αν του αποδώσουν για το μαύρο χρήμα στο ΣΥΡΙΖΑ…

Πριν από την ΚΕ υπάρχει, ωστόσο, η 3η Σεπτέμβρη όπου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Σπίρτζη. Ενδεχόμενη αποπομπή του από το κόμμα αναμένεται να δρομολογήσει σοβαρές αντιδράσεις…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version