Τρίτη, 17 Σεπτ.
27oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πόθεν έσχες και 50 υπογραφές τα κριτήρια για τους υποψήφιους προέδρους – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Πόθεν έσχες και 50 υπογραφές τα κριτήρια για τους υποψήφιους προέδρους – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη (17.09.24) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην Ιταλία μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ.

Ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας θα βρεθούν μεταξύ άλλων τα κριτήρια συμμετοχής των υποψηφίων στην κούρσα για τη διαδοχή της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέσω Social Media ότι θα διεκδικήσει εκ νέου το «τιμόνι» του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει τη θέσπιση κομματικών κριτηρίων και κριτηρίων διαφάνειας.

Ως προς τα δεύτερα, στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο απαίτησης της κατάθεσης δήλωσης Πόθεν Έσχες στο κόμμα, κάτι που ενδέχεται να δυσκολέψει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται πως το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα, ως προς τα κομματικά κριτήρια, εξετάζεται:

-50 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (από 30) και

-Αρκετές υπογραφές μελών και στελεχών του κόμματος.

Τέλος, στα κριτήρια διαφάνειας προστίθενται:

-Η απαίτηση της προσκόμισης λευκού ποινικού μητρώου, αλλά και

-Η διερεύνηση για τυχόν οφειλές προς το στενό και ευρύτερο Δημόσιο.

Γεροβασίλη: «Τις επόμενες ημέρες η υποψηφιότητα που θα εκπροσωπήσει τους “87” – Δεν αποκλείω την επιστροφή Τσίπρα»

Στο μεταξύ, η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Newsbomb.gr δηλώνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα που θα εκπροσωπήσει τους «87» στις εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ίδια μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πάντως ότι αυτή «δεν θα μπορούσε να συμβεί αύριο το πρωί». 

Ψήφισμα προς την Επιτροπή Δεοντολογίας

Στο μεταξύ, με ψήφισμα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κυκλάδων και των συντονιστικών ΟΜ Άνδρου, Νάξου, Σύρου και Τήνου, καλούν την Επιτροπή Δεοντολογίας «ως το μόνο συλλογικό όργανο που καταστατικά μπορεί να ερμηνεύσει σημεία του καταστατικού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παρέμβει αποτελεσματικά για να μας προστατεύσει όλους από την επίταση, επιπλέον διασπαστικών φαινομένων, παρακαλούμε όπως εξετάσει το ανακοινωθέν της τελευταίας συνεδρίασης της Π.Γ., καθότι αφενός αναφέρει πως “αυθεντικός ερμηνευτής” του καταστατικού είναι η ΚΕ και αφετέρου δεν προκύπτει καταστατικά με κανέναν τρόπο έκπτωση του Προέδρου μετά την ψήφιση της άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, η οποία απόφαση βρίσκεται υπό την διαλυτική αίρεση της έγκρισης ή της απόρριψης από το έκτακτο συνέδριο, το ανώτατο όργανο του κόμματος που για αυτό το λόγο συγκαλείται.

Επιπλέον, την καλούμε να εξετάσει τις δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας, τα οποία από την επομένη άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για συμπόρευση, ακόμη και για κοινά ψηφοδέλτια με άλλα κόμματα, παραβιάζοντας κατάφορα την απόφαση του τελευταίου μας συνεδρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις