Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλία για συνάντηση Κασσελάκη με Πολάκη

24.08.2024 | 07:46
ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλία για συνάντηση Κασσελάκη με Πολάκη

Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ιδιαίτερα κρίσιμες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι επόμενες ώρες,  καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σε εξέλιξη μία πρωτοβουλία  προκειμένου να κατευναστεί  η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος όπως είναι γνωστό έβαλε θέμα ηγεσίας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος.

Με δεδομένο ότι ο βουλευτής Χανίων ήταν ο βασικός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, όλα δείχνουν ότι εάν ο Παύλος Πολάκης επιμείνει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της παράταξης τότε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί μετέωρος και με αβέβαιο μέλλον.

Και αυτό γιατί ο Παύλος Πολάκης χαίρει ευρύτερης αποδοχής μέσα στο κόμμα εξαιτίας της σκληρής αντιπολίτευσης που κάνει στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός  ότι πολλές φορές οι τρόποι του ξενίζουν.

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι τα τελευταία 24ωρα παράγοντες της Κουμουνδούρου επικοινώνησαν από την πρώτη στιγμή με το περιβάλλον του Παύλου Πολάκη προκειμένου τις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Την επιθυμία αυτή είχε άλλωστε εκφράσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του μετά το τέλος της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με Παύλο Πολάκη.

Η αίσθηση που υπάρχει μάλιστα είναι ότι δεν αποκλείεται αυτή η πρωτοβουλία να έχει καλή έκβαση και ο Παύλος Πολάκης να μην τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, τινάζοντας στον αέρα όχι μόνο το συνέδριο αλλά και ολόκληρο το κόμμα. 

Το ερώτημα φυσικά που υπάρχει είναι πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από την στιγμή που ο βουλευτής Χανίων στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΓ εμφανίστηκε νηφάλιος και συγκροτημένος και έθεσε  θέμα για την ηγεσία του κόμματος λέγοντας μάλιστα ότι «η ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  τις απαιτήσεις των καιρών» επισημαίνοντας  παράλληλα ότι θα συμβάλει με τον τρόπο του σε αυτή την διαδικασία.

Για να πάρει πίσω μία τέτοια δήλωση προφανώς θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί λόγοι, όπως ότι ξαφνικά ο βουλευτής Χανίων ανακάλυψε ότι η προεδρεία του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι και τόσο χάλια παρά τα όσα έχει πει. Μία τέτοια συμπεριφορά προφανώς θα τον εμφανίσει τουλάχιστον αφερέγγυο.

Με βάση τον χαρακτήρα του ανδρός προφανώς αυτή η κυβίστηση δεν θα είναι μία εύκολη διαδικασία.

«Ιφιγένεια» η Αθηνά Λινού;

Η αίσθηση που υπάρχει πάντως στα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι ότι δεν αποκλείεται αυτή η πρωτοβουλία να έχει καλή έκβαση και ο Παύλος Πολάκης να μην τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε πάντως από την πρώτη στιγμή να υπενθυμίσει στον Παύλο Πολάκη ότι με τις κινήσεις που κάνει ταυτίζεται  με τους «87» οι οποίοι είναι …«ορκισμένοι» εχθροί του.

Στην επιχείρηση εκτόνωσης του κλίματος πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να θυσιαστεί η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού με την οποία έχει βεντέτα ο Κρητικός βουλευτής καθώς θεωρεί – και όχι άδικα-  ότι εξ αιτίας της βρέθηκε εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη  χθες (23.08.2024) η βουλευτής με ανάρτηση της από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται έκανε γνωστό ότι της ζητήθηκαν από τον Μανώλη Καπνισάκη αποδεικτικά στοιχεία για την δραστηριότητα της ΜΚΟ που έχει  δημιουργήσει, με την Αθηνά Λινού να λέει ότι κατέθεσε 459 σελίδες με όλα τα στοιχεία και να δηλώνει ότι θα μηνύσει τον Παύλο Πολάκη.

Η έκρηξη Πολάκη

Η έκρηξη του βουλευτή Χανίων έχει να κάνει πάντως σε μεγάλο βαθμό με την υπόθεση αυτή, αφού οι πληροφορίες λένε ότι αμέσως μετά την διαγραφή του έβαλε σκοπό της ζωής του να αποδείξει ότι η Αθηνά Λινού είναι… διαπλεκόμενη με την κυβέρνηση και γι’ αυτό δημιούργησε το θέμα  στην επιτροπή της Βουλής.

Στην αρχική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει διαμεσολαβητής από την Κουμουνδούρου γύρω στον Δεκαπενταύγουστο -καθώς οι συνεργάτες του προέδρου έβλεπαν ότι έρχεται η έκρηξη του Παύλου Πολάκη –  είχε υπάρξει η δέσμευση ότι  κάποια εταιρεία θα ήλεγχε τις επιχορηγήσεις του ινστιτούτου  «Ρrolepsis» της Αθηνάς Λινού για τις οποίες ο βουλευτής Χανίων έχει κάνει μεγάλη φασαρία  κατηγορώντας την για συμμετοχή σε απευθείας αναθέσεις.

Το γεγονός ότι τελικά ο Στέφανος Κασελάκης δεν έκανε πράξη αυτή την δέσμευση εξόργισε τον Παύλο Πολάκη ο οποίος αποφάσισε να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Φυσικά και πάλι υπάρχει θέμα για το πώς θα γίνει η όλη διαδικασία, καθώς θα είναι τουλάχιστον παράδοξο ο Παύλος Πολάκης να επιστρέψει τροπαιούχος στον ΣΥΡΙΖΑ και να διαγραφεί η Αθηνά Λινού! Θα πρέπει να υπάρξουν ιδιαίτερα πειστικές εξηγήσεις, καθώς δεν φτάνουν 184 υπογραφές  στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ για να παραπεμφθεί  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή δεοντολογίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρώντας πάντως την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα με το θέμα Πολάκη και επιτέθηκε εναντίον των 8 μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  που αποχώρησαν από την πρόσφατη συνεδρίαση  κατηγορώντας τους για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας τους την πραγματικότητα την πόρτα εξόδου από το κόμμα.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της αυτά απάντησαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς, ενώ άφησαν να εννοηθεί  ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κόμμα τους. Όπως είναι γνωστό η διαφωνία τους ήταν πολιτική και είχε να κάνει με την εισήγηση του προέδρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version