Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο – Το συνέδριο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου

10.09.2024 | 19:16
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο – Το συνέδριο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία κατά τη σημερινή (10/09/2024) της συνεδρίαση να αποφασίζει να διεξαχθούν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο στις 24 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές την 1η Δεκεμβρίου, ενώ το συνέδριο να διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, στην περίπτωση που χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφάσισε για την εισήγηση που θα κάνει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος σε δύο βδομάδες σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα,  με τους τρεις που διαφώνησαν να είναι οι Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Επίσης αποφασίστηκε πως νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: Συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αντικείμενο την υλοποίηση των δημοκρατικά ειλημμένων και με βάση το καταστατικό του κόμματος αποφάσεων της τελευταίας Κ.Ε., αναφορικά με τη διεξαγωγή του Έκτακτου Συνεδρίου και την εκλογή προέδρου, όπως και για την καλύτερη προετοιμασία του κόμματος, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως αποφασίστηκε από την Κ.Ε, σε δυο εβδομάδες, θα συγκληθεί εκ νέου η Κ.Ε., για να σχεδιάσει και να αποφασίσει συλλογικά τον οδικό χάρτη για τη συνέχεια, με οδηγό την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, και με πυξίδα την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των καταστατικών προβλέψεων.

Η εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Σεπτεμβρίου, είναι για Έκτακτο Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου 2024, με την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο στις 19-20 Οκτωβρίου, εκλογή νέου προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί 2ος γύρος την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Είναι σαφές ότι αντίπαλός μας είναι ο Μητσοτάκης, η αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική του. Ένας πρωθυπουργός ο οποίος εμφανίστηκε στη ΔΕΘ αμετανόητος, χωρίς την παραμικρή ενσυναίσθηση. Εμμένοντας στις ίδιες αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές που φτωχοποιούν την κοινωνική πλειοψηφία και ωφελούν τους λίγους και οικονομικά ισχυρούς. Οι δήθεν παροχές που εξήγγειλε, όπως η πενιχρή αύξηση των συντάξεων, ή οι τις αυξήσεις στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους υγειονομικούς και τους ένστολους αποδεικνύονται ψίχουλα, τα οποία θα εξανεμιστούν από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Είναι ανίκανη και δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις στο στεγαστικό, στον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ένα συνολικό και συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα απαντά με αξιοπιστία και πειστικότητα σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Από την ακρίβεια και την κερδοσκοπία, μέχρι το φορολογικό, και από τη στεγαστική κρίση μέχρι την προάσπιση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας.

Γιατί θεμέλιο και οδηγός για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η ιστορική ευθύνη απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, αλλά και απέναντι στην ελληνική κοινωνία, να ασκηθούν ακόμα πιο δυναμικά τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την προοδευτική αντεπίθεση, για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση. Σε αυτήν την τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την ενεργή συμμετοχή τους να ενδυναμώσουν τη φωνή του κόμματος και την προοπτική του.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version