Δευτέρα, 30 Σεπτ.
25oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Σύμφωνο….σταθερότητας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ζήτημα αν σε αυτή τη θετική επιλογή τους, θα τους ακολουθήσουν και οι κυβερνητικοί τους συνέταιροι ή θα ψηφίζουν a la carte αρνούμενοι κάθε προοδευτικό βήμα”.

Έτσι καταλήγει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου τηςΔημοκρατικής Αριστεράς με αφορμή τη κατάθεση και την αναμενόμενη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, άποψη την οποία έχουν εκφράσεις άμεσα ή εμμέσως και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Πράγματι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης αν το καταψήφιζαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΟΤΑΜΙ μπορεί να ήταν πιο κρίσιμο από το ασφαλιστικό και ίσως το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης Τσίπρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων να το καταψηφίσουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τις πιέσεις ακραίων, συντηρητικών κύκλων και ιδίως της Εκκλησίας προς τους βουλευτές που προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη ευρύτερα με αποτέλεσμα η ίδια η ταυτότητα και η φυσιογνωμία του κόμματος των ΑΝΕΛ να προκαλεί ανησυχία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον για την τελική στάση που θα τηρήσει κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαβουλεύσεις στ παρασκήνιο με το Πάνο Καμμένο.

Πάντως η κυβέρνηση και ιδίως η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη ψήφιση του νομοσχεδίου καθώς αναδεικνύει το προοδευτικό πρόσημο του κόμματος γεγονός που μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για νέες ζυμώσεις με το χώρο της κεντροαριστεράς που το τελευταίο διάστημα επικρίνει διαρκώς την κυβέρνηση της Αριστεράς για σειρά επιλογών και παλινωδιών.

Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχει βέβαια το χαρακτήρα του επείγοντος, αν και ο θάνατος του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα και όσα ειπώθηκαν γύρω απ΄αυτόν μάλλον επίσπευσε την κατάθεσή του(!), ο διάλογος όμως που θα αναπτυχθεί στη Βουλή σε επίπεδο αρμοδίων Επιτροπών και στην Ολομέλεια μπορεί να σηματοδοτήσει νέες οριζόντιες συμμαχίες μεταξύ των κομμάτων.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε