Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα “φέσια” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης

«Παρά τις μεθοδευμένες προσπάθειες θαψίματος του σκανδάλου των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει, «το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση για τα φέσια στις τράπεζες ύψους 220 εκατομμυρίων της ΝΔ και 200 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ» «Την ώρα που οι πολίτες φορτώνονταν με δυσβάσταχτα βάρη, οι τράπεζες έδιναν έναν πακτωλό χρημάτων στα 2 κόμματα, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να ενδιαφέρονται να αποπληρωθούν» σημειώνει.

«Ήταν, μάλιστα, τέτοια η βεβαιότητα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική ασυλία τους που ποτέ δεν ψέλλισαν μισή συγνώμη στον ελληνικό λαό, ποτέ δεν απολογήθηκαν για τη ζημιά στους Έλληνες φορολογούμενους, ποτέ δεν έδωσαν λογαριασμό για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει: «Έχουν μόνο το απύθμενο θράσος να μιλούν για ρύθμιση και διαγραφή των δανείων τους, όπως επανέλαβε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης».

«Τώρα όμως τα ψέματα έχουν τελειώσει για όσους χρεοκόπησαν και τη χώρα και τα κόμματά τους» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει εν είδει «υστερόγραφου»: «Τόσο ο ΣΚΑΪ, όσο και τα ΝΕΑ εγκαινίασαν σήμερα την υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ για να ακολουθήσει η κ. Σπυράκη και να μιλήσει περί “σπίλωσης”. Σε λίγο θα μας πουν ότι “μαζί τα δανειστήκαμε”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8