Site icon NewsIT

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό το αποτέλεσμα αλλά δεν αρκεί – Τσίπρας υπέρ Γιούνκερ!

30.05.2014 | 09:06
ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό το αποτέλεσμα αλλά δεν αρκεί – Τσίπρας υπέρ Γιούνκερ!

Μέσα σε κλίμα ικανοποίησης και αισιοδοξίας για την πορεία του κόμματος συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της οποίας τα κορυφαία στελέχη του οργάνου αποτίμησαν ως ιδιαίτερα θετικές τις επιδόσεις του κόμματος, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η Π.Γ. ανέλαβε να συντάξει το κείμενο της συνολικής και αναλυτικής αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων και σύμφωνα με πληροφορίες πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του έκανε μια συνολική αποτίμηση της τελευταίας 2ετίας, από τις εκλογές του 2012 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Μαΐου, τονίζοντας ότι η νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές έχει ιστορική σημασία για την αριστερά στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα για την αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις πιέσεις και τους εκβιασμούς για δήθεν αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ανέφερε επίσης ότι η τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «τρεις κάλπες, μια επιλογή», αποδείχθηκε σωστή, γιατί αφενός έβαλε το κόμμα στον χάρτη της αυτοδιοίκησης και αφετέρου έδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση την πρωτοκαθεδρία με τις ευρωεκλογές.

Από τη πλευρά της “Αριστερής Πλατφόρμας” ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να συμφώνησε με πολλές από τις επισημάνσεις του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας πάντως την ανάγκη να επιδειχθεί από δω και πέρα περισσότερη συλλογικότητα και καλύτερη προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν ακόμη απόψεις υπέρ της ταχείας επεξεργασίας του προγράμματος, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμβαθύνει τις θέσεις του για τα μεγάλα κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα της χώρας, ενώ στελέχη σημείωσαν ότι το νικηφόρο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αρκεί για να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ δυναμική για τις εθνικές εκλογές και ότι απαιτείται σκληρή και συλλογική εργασία προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εκλογής προέδρου της Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με εκλογή προέδρου που δεν ήταν υποψήφιος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει υποψήφιο που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση».

Κατά τον κ. Τσίπρα η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία και υπογράμμισε ότι είναι ηθική υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προτείνει τον υποψήφιο που κατέκτησε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δηλαδή τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, παρά την πλήρη διαφωνία του με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για μικροκομματική λογική κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κεδίκογλου

Συμφωνία ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την Αγιά-Σοφιά!

ΣΥΡΙΖΑ: κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και αναδιανομή εισοδημάτων

Χωρίς “τιμόνι” η ΔΗΜΑΡ… πάει για ΣΥΡΙΖΑ ή για Ελιά;

Κάλεσμα Βενιζέλου στο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στη συλλογική ευθύνη

Λαφαζάνης σε ΝΔ: Είστε παρελθόν με την ψήφο του λαού – Θα γίνουν σύντομα εκλογές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version