Πέμπτη, 22 Αυγ.
35oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Το έντονο τετ α τετ του Στέφανου Κασσελάκη με τους εργαζομένους της «Αυγής»

ΣΥΡΙΖΑ: Το έντονο τετ α τετ του Στέφανου Κασσελάκη με τους εργαζομένους της «Αυγής»
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μία σύντομη συνομιλία, είχαν σήμερα (22.08.2024) εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Στο Κόκκινο» με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το τετ α τετ των εργαζομένων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, έγινε έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, εν όψει της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας.

Με αγωνία στα μάτια και κρατώντας πανό που ζητούν την επανεξέταση της αναστολής έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή», οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον πρόεδρο μία «τίμια και βιώσιμη λύση» για τα δύο μέσα ενημέρωσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τους απάντησε «όχι εδώ, θα σας δω επάνω», επιβεβαιώνοντας πως μετά την συνεδρίαση, θα επικοινωνήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και μετά από λίγο επέστρεψε ζητώντας από τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το θέμα να ασκήσουν το «λειτούργημα της δημοσιογραφίας» εφόσον βγήκε το νέο 11λεπτο βίντεο του κόμματος με το σχέδιο για την πολιτική προστασία.

Αυτή τη στιγμή η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει με κύριο θέμα την κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή»

Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», λίγη ώρα μετά τη συνομιλία τους με τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησαν στις κάμερες για το ότι δεν έχουν πληρωθεί για τον Ιούλιο και δεν έχουν πάρει επίδομα αδείας.

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων της «Αυγής» στην ΕΠΗΕΑ είπε:

«Τα χειρότερα σενάρια για εμάς έχουν επιβεβαιωθεί. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της “Αυγής” δεν λύνει κανένα πρόβλημα και δεν συνοδεύτηκε τότε από κανένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα».

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, τόνισε.

«Είμαστε στα τέλη Αυγούστου, στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, απλήρωτοι. Δεν έχουμε πληρωθεί τον Ιούλιο, δεν μας έχει δοθεί καν το επίδομα αδείας, ζούμε τον απόλυτο εργασιακό, οικονομικό εξευτελισμό.

Ο εργοδότης μας έχει όνομα. Είμαστε κανονικοί εργαζόμενοι και είναι κανονικός εργοδότης. Έστω και αργά πρέπει να το καταλάβει. Είναι όντως μια κρίσιμη μέρα σήμερα, που δεν χωρά παρατάσεις, παίζει στις καθυστερήσεις.

Σήμερα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που έχει ως εργοδότης απέναντί μας. Και για την “Αυγή” και για το “Κόκκινο”. Η “Αυγή” και το “Κόκκινο” είναι ο καθρέπτης του εργοδότη μας στην κοινωνία. Αν συμπεριφέρεται έτσι σε μας, αναρωτιέμαι πώς θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα άλλου εργαζομένου», ξέσπασε ο εκπρόσωπος.

Με την ίδια αγανάκτηση μίλησε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ραδιοφωνικό σταθμού «Στο Κόκκινο» στην ΕΣΗΕΑ, Γιάννης Ανδρουλιδάκης.

«Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση του σταθμού αρνείται να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για ενημέρωση.

Έχουμε γνώση των διαρροών σχετικά με ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο θα χαρακτήριζα ανησυχητικό αλλά δεν είναι κάτι επίσημο. Αυτό που περιμένουμε σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα που έχει αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 εργαζόμενους σχεδόν όλο το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι δεν συζητούν για απολύσεις και μειώσεις, δήλωσε.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για άλλους τρόπους μείωσης του κόστους εφ’ όσον ο βασικός μέτοχος θέλει να μειώσει το κόστος», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ραδιοφωνικού σταθμού.

Η σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν τα σωματεία, ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, τόσο στην εφημερίδα «Η Αυγή», όσο και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».

Σε ανακοίνωσή τους το σωματείο ζητά:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024,του επιδόματος αδείας καθώς και όλων των παλαιών οφειλών.
  • Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου.
  • Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».
  • Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της.
  • Την ενημέρωση των εργαζομένων και των σωματείων για το σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του κόμματος, το οποίο ανακοίνωσε η LEFT MEDIA ότι έχει καταθέσει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις