Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς καμιά προστασία η πρώτη κατοικία

Καμία προστασία δεν υπάρχει για την πρώτη κατοικία στο πτωχευτικό που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ,  Έφη Αχτσιόγλου και κατηγορεί την κυβέρνηση για «παραπλανητική επικοινωνιακή τακτική».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να πείσει τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το δάνειό τους ότι προστατεύει την πρώτη κατοικία, λες και δεν θα έρθουν πολύ γρήγορα αντιμέτωποι με την πραγματικότητα» και ακολούθως «εξηγεί»:

«Κατ’ αρχάς, όσοι δανειολήπτες δεν χαρακτηρίζονται “ευάλωτα νοικοκυριά” χάνουν οριστικά τα πάντα,καθώς το σύνολο της περιουσίας τους ρευστοποιείται. Αλλά και όσοι χαρακτηρίζονται “ευάλωτα νοικοκυριά” χάνουν το σύνολο της περιουσίας τους, που επίσης ρευστοποιείται. Η μόνη δυνατότητα που δίνει ο νέος πτωχευτικός στα “ευάλωτα νοικοκυριά” είναι οι ιδιοκτήτες να γίνουν ενοικιαστές στα σπίτια τους και να πληρώνουν ενοίκιο σε έναν ιδιωτικό φορέα (fund).

Αν καθυστερήσουν να καταβάλουν έως και τρία ενοίκια, θα τους γίνεται έξωση. Αν, λοιπόν, ο ευάλωτος δανειολήπτης μετά από 12 χρόνια που πληρώνει ενοίκιο θελήσει να ξαναγοράσει το σπίτι του, θα πρέπει να πληρώσει την εμπορική αξία του ακινήτου, χωρίς καν να αφαιρούνται από το τίμημα τα ενοίκια που τόσο καιρό κατέβαλλε ούτε φυσικά και ό,τι είχε πληρώσει από το αρχικό δάνειο. Δηλαδή και θα πληρώνει ενοίκιο και θα πρέπει να αγοράσει το σπίτι του μετά, χωρίς να συμψηφίζονται τα ποσά που έδωσε ως ενοίκιο!».

Κλείνοντας, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει: «Το πιο εξωφρενικό είναι ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζει αυτό το πλαίσιο “δεύτερη ευκαιρία”. Δεύτερη ευκαιρία για ποιον; Σίγουρα όχι για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεσης της τραγωδίας στα Τέμπη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος...
Ο Σωκράτης Φάμελλος
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ