Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ υπό το φόβο της “αριστερής παρένθεσης”

ΣΥΡΙΖΑ υπό το φόβο της “αριστερής παρένθεσης”

Εν αναμονή της τρόικας και των αποφάσεων της κυβέρνησης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς βλέπει η κατάσταση να είναι και πάλι σε οριακό σημείο με τους δανειστές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε “ατύχημα” με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτό που φοβούνται πάνω απ΄όλα στην Κουμουνδούρου είναι μη τυχόν το “ατύχημα” που μπορεί να υπάρξει οδηγήσει σε μια…”αριστερή παρένθεση” τις πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή να φορτωθεί την “καυτή πατάτα” και να μην μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση γεγονός που θα σηματοδοτούσε την ολιγόμηνη παραμονή στην εξουσία και το άδοξο τέλος της κυβερνώσας αριστεράς.

Η κατάσταση στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν είναι καλή καθώς οι τελευταίες αναμετρήσεις με την κυβέρνηση “πλήγωσαν” το κόμμα, καθώς αν και εκτιμάται ότι είχε δίκιο επί της ουσίας έχασε όμως σε εποικοινωνιακό επίπεδο λόγω λανθασμένων χειρισμών.

Κάποιοι μάλιστα μιλούν ακόμη και για διαδοχικές “πολιτικές γκάφες” ιδίως για το φάρμακο και την ανασφάλιστη εργασία, που στοίχισαν στο κόμμα, το οποίο εξακολουθεί να τελεί σε σύγχυση όσον αφορά την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει και να προτείνει ευρισκόμενος μάλιστα σε πόλεμο με τα μεγάλα ΜΜΕ.

Πάντως όπως λέγεται το δομικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας εξακολουθεί να έχει πολιτική συμπεριφορά κόμματος του 4%, θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη προσαρμογής του χωρίς όμως να απεμπολεί τις αρχές και τις ιδέες του. Κάτι όχι και τόσο εύκολο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Γυμνός” πάει στο Eurogroup ο Γιάννης Στουρνάρας

Συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου για… μασάζ στους βουλευτές

Τατσόπουλος: Εγώ ειμί ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξέφυγε του Κεδίκογλου η λέξη “αποστασία” και θα ξεροκατάπινε ο Σαμαράς

Βενιζέλος: Σχέσεις με συμφέροντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Πόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το το ξύλο στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής

Χαμός και ξύλο στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής – Κεδίκογλου σε ΣΥΡΙΖΑ: “Καταδικάστε” (BINTEO)

Δύο δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 0,9% της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Στρατούλης για Κεδίκογλου: Κοινός συκοφάντης, κατασκευάζει δηλώσεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε