Συνέδριο από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου και εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος την 1η Δεκεμβρίου, είναι η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου (21.9.24). Με τον Παύλο Πολάκη πάντως, να επιμένει σε πιο γρήγορες διαδικασίες, προτείνοντας συνέδριο στις 5 Οκτωβρίου και εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, με δεύτερο γύρο στις 10 Νοεμβρίου, εφόσον χρειαστεί. Η ψηφοφορία για το ποια πρόταση θα περάσει θα γίνει μέχρι τις 20:00 το βράδυ.
Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μετέχει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Άρτα (σε μια επίσκεψη με μηνύματα στην Όλγα Γεροβασίλη, καθώς πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα της) και από Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές που θέλει να πραγματοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν. Με τα στελέχη που τον στηρίζουν να προτείνουν συνέδριο στις 5 ή 6 Οκτωβρίου και εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και δεύτερο γύρο στις 9 Νοεμβρίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σύμφωνα και με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, εισηγείται στην Κεντρική Επιτροπή την κατάθεση υποψηφιοτήτων προέδρων μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου με αντικείμενο την έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης. Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου με μέτρο αυτά που ίσχυε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής και της επιτροπής δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι.
Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με την εισήγηση, «η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών των οργάνων». Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η διατύπωση θα καθορίσει την μελλοντική στάση του Στέφανου Κασσελάκη. Καθώς εφόσον θέσει υποψηφιότητα θα σημαίναι ότι αποδέχεται τις αποφάσεις των οργάνων και έτσι δεν θα μπορεί να τις αμφισβητήσει.
Για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες και θα κατατεθούν στην Πολιτική Γραμματεία μέχρι τις 24 Οκτωβρίου. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους. Η Κεντρική Eπιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι στις 5 Οκτωβρίου, με αντικείμενο τα προσυνεδριακά κείμενα. Υπενθυμίζεται ότι την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στηρίζουν οι «87».
«Εδώ μέσα δεν υπάρχουν ούτε αντίπαλοι, ούτε εχθροί. Αντίπαλός μας είναι η Δεξιά και οι πολιτικές της. Οι προσωπικές επιθέσεις, οι χαρακτηρισμοί, δεν ανήκουν στην κουλτούρα του αριστερού, προοδευτικού χώρου», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της, η Ράνια Σβίγκου.
«Πρέπει η συζήτηση να επιστρέψει στην πολιτική. Να δοθεί χρόνος στις οργανώσεις μας, σε κάθε μέλος του κόμματος, να σκεφτεί, να συζητήσει, να πάρει θέση με βάση τα ερωτήματα και το επίδικο της σημερινής συγκυρίας. Να καταθέσουμε τις απόψεις μας, με πρωτους τους υποψηφιους προεδρους, για το πολιτικό πλαίσιο, για την επόμενη μέρα, για τους στόχους μας, για το πρόγραμμά μας.
«Μπορούμε και πρέπει, να λειτουργήσουμε ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα, σε αυτό της ανασυγκρότησης και ανανέωσης του κόμματος, αλλά και στο πεδίο της αντιπολίτευσης Να εκπληρώσουμε την εντολή που πήραμε για μαχητική, αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και να αγωνιζόμαστε, μέσα κι έξω από τη βουλή, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση της Δεξιάς, της συντήρησης, της διαπλοκής, που νοιάζεται μόνο για τους λίγους αλλά ισχυρούς», επισήμανε, προσθέτοντας πως «να βάλουμε τα θεμέλια για έναν σύγχρονο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρωταγωνιστή των εξελίξεων, στην πρώτη γραμμή της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών».
«Πρέπει να σταθούμε ξανά, όπως το κάναμε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές για την κοινωνία και τον τόπο, στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παύλος Πολάκης: Συνέδριο στις 5 Οκτωβρίου, εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου
Υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στις 5 Οκτωβρίου και εκλογών στις 3 και 10 Νοεμβρίου τάχθηκε ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή.
Τα κύρια σημεία της ομιλίας του:
«Σύντροφοι και συντρόφισσες, νομίζω ότι όλοι είδαμε τι έγινε χθες. Μια θεία από τη Νιγηρία ήταν η αιτία για την αθώωση του Παπαντωνίου. Μετά τα αδιευκρίνιστά του Γεωργιάδη, μετά την πεθερά του Αβραμόπουλου, μετά την αθώωση της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ παρά τη συντριπτική καταδικαστική εισαγγελική πρόταση, αθωώνεται και ο Παπαντωνίου.
Το κλίμα που περνάει στο λαό είναι ότι κάνουν ότι θέλουν, το στήνουν όπως θέλουν και ότι ο Μητσοτάκης θα κυβερνάει για πολλά χρόνια ακόμα με τη συμβολή όλων αυτών των μηχανισμών του βαθέως κράτους.
Απέναντι σε όλο αυτό, εμείς σύντροφοι αγαπημένοι, εξακοντίζουμε ο ένας στον άλλο κουβέντες για πραξικοπήματα. Τη δευτερομιλία του Στέφανου μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, την εξέλαβα ως μια λυπημένη αντίδραση σε ένα αποτέλεσμα που δεν το περίμενε. Κανείς δεν αμφισβήτησε τη δυνατότητα της ΚΕ να ψηφίζει πρόταση μομφής, κανείς δεν αμφισβήτησε τη δυνατότητα να λάβει απόφαση για τον τρόπο ψηφοφορίας. Ο ίδιος ο Στέφανος φάνηκε να αποδέχεται το αποτέλεσμα, μαζεύοντας την άλλη μέρα πράγματα από το γραφείο του. Ξαφνικά, τέσσερεις μέρες μετά άρχισε να χύνεται αυτός ο ποταμός δηλητήριου. Γιατί δεν πάμε καθαρά και ξάστερα στη βάση για να ψηφήσουμε και να αποφασίσουμε ξανά; Από τους περισσότερους από εσάς μπορώ να δεχτώ ότι και να πείτε. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ από τον Αντώναρο ή από τον Σπηλιωτόπουλο να μιλάνε για πραξικοπηματίες.
Όλοι ξέρετε ότι στήριξα αρχικά το Στέφανο, προσπάθησα να βοηθήσω, συγχωρέσα πάρα πολλές ατιμίες απέναντι μου, δεν βγήκα ποτέ να πω πράγματα δημόσια. Όμως, έτσι δεν πάμε μπροστά και κυρίως δεν νικάμε και λόγω ηγεσίας και λόγω γραμμής.
Επειδή, δεν θέλω αυτή η κατάσταση να παραταθεί, δεν συμφωνώ με την πρόταση της πλειοψηφίας και καταθέτω πρόταση για την επίσπευση των διαδικασιών.
Συγκεκριμένα, προτείνω το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:
29/09/2024 Κατάθεση υποψηφιοτήτων (μοναδική προϋπόθεση οι 30 υπογραφές.
05/10/2024 Διαρκές συνέδριο ( με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο ) για ανακήρυξη υποψηφιοτήτων.
3/11/2024 πρώτη ψηφοφορία για πρόεδρο.
10/11/2024 δεύτερη ψηφοφορία για πρόεδρο.
Καλώ τους πάντες, με πρώτους τους υποψήφιους προέδρους, να δηλώσουν από σήμερα τα εξής δυο πράγματα:
Πρώτον, ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό και θα παραμείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερον, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εκλογή του προέδρου θα προχωρήσουμε σε προγραμματική συνδιάσκεψη και καταστατικό συνέδριο του κόμματος. Προσωπικά, δεν θα εκλάβω την πιθανή εκλογή μου ως εν λευκώ εξουσιοδότηση να φέρω καταστατικές αλλαγές. Έχει γίνει ήδη αρκετή δουλειά, την οποία δεν πετάμε. Κατά τη γνώμη μου η σοβαρότερη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι η περιφερειακή ανασυγκρότηση του κόμματος.
Τέλος, θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικρές αλλά κρίσιμες αλλαγές στην εκφώνηση του προγράμματος μας. Είναι άλλο πράγμα να λες μειώνω τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και άλλο να λες επιστρέφω στα 9 δολάρια από τα 25 το κέρδος ανά βαρέλι, είναι άλλο πράγμα να λες ρυθμίζω το target model και άλλο να λες όριο στην τιμή της χονδρικής του ρεύματος από τη ΔΕΗ που την επαναφέρουμε σε δημόσιο έλεγχο, είναι άλλο πράγμα να λες θα μπει φραγμός στην αισχροκέρδεια και άλλο θα μπει διατίμηση στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Το ένα είναι σύγκρουση με τη διαπλοκή με συγκεκριμένο τρόπο που αναιρεί τα υπερκέρδη και κάνει αναδιανομή υπέρ των φτωχών και το άλλο είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”».
Νίκος Παππάς: «Το καταστατικό δεν προβλέπει πραξικοπήματα»
Στο έκτακτο συνέδριο να τεθεί επί τάπητος και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Νίκος Παππάς στην εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή.
«Να επιλέξουμε ένα χρονοδιάγραμμα και μια μέθοδο που ακουμπά στα κοινά κεκτημένα και μας θυμίζει γιατί είμαστε μαζί σε αυτή την αίθουσα. Και να θυμίσει στον κόσμο γιατί στρατεύτηκε σε αυτή την προσπάθεια. Έξω από απολυτότητες», τόνισε.
«Τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, έμπειροι σύντροφοι και συντρόφισσες, έκαναν δουλειά με πάρα πολύ κόπο. Και έφεραν μια συνθετική πρόταση. Παρά τη διαφορετική επιλογή που κάνουν για το προσώπου του επόμενου προέδρου, ομονόησαν στις αναγκαίες αλλαγές. Το κόμμα θα συνεχίσει να έχει Νομαρχιακές Επιτροπές, θα οργανώσει τις περιφέρειακες του οργανώσεις, θα έχει εκλεγμένο οργανωτικό γραφείο. Θα την πετάξουμε αυτή τη δουλειά; Όχι, πρέπει να τη συζητήσουμε με τη βάση. Αυτή η δουλειά είναι η συνέχιση της προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του κόμματος, που ξεκίνησε το 2022 καθυστερημένα, τότε που αποφασίσαμε να εκλέγονται ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή από τη βάση», υπογράμμισε.
«Και πρέπει να σκεφτούμε αν η νέα ηγεσία μπορεί να έχει λευκή επιταγή για το καταστατικό που θα προτείνει μετά. Αν θα μπορεί να ερμηνεύσει την εντολή ως επιταγή να φέρει τις δικές της προτάσεις για το καταστατικό. Οταν δεν θα έχει δεσμευτεί στο καταστατικό.
Οι ηγεσίες στην Aριστερά εκλέγονται όχι για να μην λογοδοτούν αλλά για να υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις. Όλες οι εξουσίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεγκτέες και ανακλητές», επισήμανε.
«Ακούω κουβέντες περί πραξικοπήματος, διαβάζω αθλιότητες περί χούντας. Το καταστατικό δεν προβλέπει πραξικοπήματα. Προβλέπει ότι οι ηγεσίες είναι ελεγκτέες και ανακλητές. Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοιες κουβέντες για την εσωτερική μας λειτουργία. Είναι πολύ βαριά η λέξη “Xούντα” και η λέξη “πραξικόπημα”. Εδώ υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες, που επί Xούντας υπέφεραν. Εκτός και όσοι θεωρούν ότι έχει συντελεστεί πραξικόπημα, θα φέρουν και την πρόταση να αφαιρεθεί από το καταστατικό η ανάκληση», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στη ΔΕΘ είχαμε μια συνεκτική παρουσία με προτάσεις. Εχθές προναγγείλαμε την κατάθεση τροπολογίας για την προστασία της αʼ κατοικίας και των δανειοληπτών. Θα ήμασταν πάρα πολύ περισσότερο παραγωγικοί αν δίναμε σε αυτά τον χώρο που θα έπρεπε στον δημόσιο διάλογο», σχολίασε.
Και κατέληξε λέγοντας πως «οφείλουμε να αντισταθούμε στην επιχείρηση του ιστορικού αναθεωρητισμού του κ. Μητσοτάκη».
Στην Άρτα σήμερα ο Κασσελάκης
Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν είναι παρών στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (αλλά δεν αποκλείεται να κάνει παρέμβαση), βρίσκεται σήμερα στην Άρτα, στην ιδιαίτερα πατρίδα της Όλγας Γεροβασίλη και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από τη Δευτέρα.
Στην επίσκεψή του στην Άρτα τον κ. Κασσελάκη συνόδευε η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, 24 χρόνια εκλεγμένη στην αυτοδιοίκηση στις θέσεις του αντιδημάρχου, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου,αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, υποψήφια δήμαρχος Άρτας το 2019, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, καθηγήτρια Γαλλικών, γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΠΟΠΕΚ).
Η επίσκεψη Κασσελάκη στην Άρτα προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία σε ανάρτησή της στα social media έγραψε πως «η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας».
Σωκράτης Φάμελλος: «Να δώσουμε χρόνο για την επανεκκίνηση του κόμματος»
«Οφείλουμε όλες οι οργανώσεις μας να κουβεντιάσουν «ήρεμα και απλά» για την πολιτική μας πρόταση για την επόμενη ημέρα. Και αυτό προϋποθέτει ένα σοβαρό διάλογο στραμμένο στην πολιτική και με την ματιά και την σκέψη στο αύριο, που να καλεί όλο τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και όσους όσες έχουν αποτραβηχτεί και απογοητευτεί να συμμετέχουν», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος στην ομιλία του και τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας.
«Για αυτό και το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου και των εκλογών πρέπει να δώσει χρόνο για την επανεκκίνηση του κόμματος και την ενεργοποίηση των οργανώσεων. Δεν μπορούμε να ακούμε τα μέλη μόνο όταν ψηφίζουν για πρόεδρο και να μην θέλουμε να συζητάνε πολιτικά οι οργανώσεις και να μη λειτουργούν. Αυτός είναι ο κίνδυνος των fast track διαδικασιών που προτείνουν επιτάχυνση των διαδικασιών», τόνισε.
Εκλογές στις 9 Νοεμβρίου ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη
Στην ομιλία της η Θεοδώρα Τζάκρη πρότεινε να διεξαχθεί ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή για έκτακτο συνέδριο στις 5-6 Οκτωβρίου και στις 3 Νοεμβρίου εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 9 Νοεμβρίου.
Γιάννης Ραγκούσης: «Δεν εχουν βάση ισχυρισμοί για πραξικόπημα»
«Υπερψήφιση της πρότασης μομφής σημαίνει εκ νέου προσφυγή στη βάση, δεν σημαίνει πραξικόπημα. Ισχυρισμοί τέτοιου τύπου για εκτροπή και πραξικόπημα, θα μπορούσαν να έχουν βάση εάν μετά τη μομφή γινόταν αντικατάσταση του πρώην Προέδρου με κάποιον ή κάποια άλλη, από την ΚΕ.Όμως αυτό δεν συνέβη. Εκλογές από τη βάση προκηρύσσονται», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντίθετα, η ρητορική περί πραξικοπήματος συνιστά de facto διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, από όσους την χρησιμοποιούν. Πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί πολιτικό Συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου. Οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά από 2,5 χρόνια, άρα έχουμε άπλετο χρόνο για ανασυγκρότηση», σημείωσε.
«Επειδή όμως, όποιος κι αν εκλεγεί νέος πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι, είναι απαραίτητο να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για τα μείζονα πριν από την εκλογή νέου προέδρου. Σε διαφορετική περίπτωση ο πολιτικός διχασμός και η εσωστρέφεια θα συνεχιστούν και μετά την εκλογή Προέδρου. Κι έτσι ο κατήφορος θα συνεχιστεί», επισήμανε.
«Θα έχουμε πολλές περισσότερες αναταράξεις μετά την εκλογή προέδρου, αν δεν έχουμε αποφάσεις συνεδρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Όλοι και όλες θα κριθούν στη βάση»
«Όλοι και όλες θα κριθούν στη βάση» τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι «στην προηγούμενη συνεδρίαση υπερψηφίσθηκε η πρόταση μομφής και συνεπώς είναι συλλογική μας απόφαση ότι ο Στέφανος Κασσελακης εξέπεσε για όλα όσα έχει πει για τα “μαύρα ταμεια”, για τη συνεχόμενη κατασκευή εσωτερικών εχθρών, την στοχοποίηση στελεχών, τον διχασμό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, τις εκκαθαρίσεις, τις προτάσεις ρευστοποίησης του κόμματος, την παραγωγή εσωστρέφειας και παραπολιτικής. Αυτή είναι πλέον θέση του κόμματος μας». Πρόσθεσε ότι «μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής η κατάσταση χειροτέρεψε από τον έκπτωτο πρόεδρο. Κουκουλοφόροι, εκτροπή, πραξικοπηματίες, στοχοποίηση στελεχών και νέες δολοφονίες χαρακτήρων».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σήμερα σε αυτό και να αποφασίσουμε ως Κ.Ε. ότι προσβλητικές αναφορές σε βάρος της προσωπικότητας στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως “κουκουλοφόροι”, “πραξικοπηματίες”, “εκτροπές” κ.ά. καθώς και συμπεριφορές και πράξεις που στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν σχέση με την Αριστερά». Ο Θ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε τη συμφωνία του με την κεντρική εισήγηση όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα και το Συνέδριο, «καθώς οι διαδικασίες δεν πρέπει να είναι ούτε fast track, ούτε αργόσυρτες».
Σχολίασε ότι για τις προϋποθέσεις έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και «καταλήξαμε σε μια εισήγηση της πολιτικής γραμματείας που σωστά βάζει το θέμα ότι “η υποβολή υποψηφιότητας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων”».
Επιπλέον ανέφερε ότι «δεν πρέπει να αλλάξει ο αριθμός των υπογραφών πρέπει να μείνει 30 όπως την προηγούμενη φορά για να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι κάποιος θέλει να αποκλείσει κάποιον ή κάποια». Σχολίασε ότι «προς το παρόν μόνο η πλευρά Κασσελάκη έχει ζητήσει αύξηση υπογραφών σε 50».
Τόνισε ακόμη ότι «όσον αφορά τα κριτήρια διαφάνειας, στη συζήτηση που έχει γίνει έως τώρα κανένας δεν ήθελε και δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν από τους υποψήφιους» και πως «συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί υπήρξε αυτή η ένταση τις προηγούμενες μέρες. Κανονικά μόνοι τους οι υποψήφιοι με δική τους πρωτοβουλία θα έπρεπε να θέλουν ξεκάθαρους κανόνες».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «όλοι και όλες θα κριθούν στη βάση. Πρόταση μομφής έγινε γιατί δεν αποδέχθηκε ο Κασσελάκης να πάει στην βάση. Πέρασε η μομφή, τώρα θα πάμε στην βάση» .
Τόνισε, τέλος, ότι «ο στόχος οφείλει να είναι να γίνει ξανά ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου με στόχο να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη για την κοινωνία κυβέρνηση του Μητσοτάκη».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς (Eurokinissi)
Η Όλγα Γεροβασίλη (Eurokinissi)
Ο Σωκράτης Φάμελλος (Eurokinissi)
Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου (Eurokinissi)
Η Ρένα Δούρου (Eurokinissi)
Η Θεοδώρα Τζάκρη (Eurokinissi)
Η Νίνα Κασιμάτη (Eurokinissi)
Η Κατερίνα Νοτοπούλου (Eurokinissi)
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης (Eurokinissi)
Ο Γιάννης Μαντζουράνης (Eurokinissi)
Ο Διόνυσος Καλαματιανός (Eurokinisi)
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Eurokinissi)
Ο Νίκος Καρανίκας (Eurokinissi)
Ο Τρύφων Αλεξιάδης (Eurokinissi)
Εμφυλιοπολεμικό κλίμα
Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται εν μέσω εμφυλιοπολεμικού κλίματος.
Μετά την χθεσινή τρικυμία που προκάλεσε η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, με την ίδια να υποβάλει την παραίτησή της και τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά να αρνείται να την δεχθεί και τον Πέτρο Παππά να καταφέρεται εναντίον της Όλγας Γεροβασίλη, σήμερα η Θεοδώρα Τζάκρη, που είναι στους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, έκανε γνωστό πως θα υποβάλει μήνυση στον Γιάννη Ραγκούση (που έχει συνταχθεί με τους «87») για bullying, με τον πρώην υπουργό να αφήνει να εννοηθεί ότι θα κινηθεί και αυτός δικαστικά εναντίον της.